WestCoast mönstrar Göransson och Larsson för Assen

Publicerad 15 september 2011, 16.47 av WestCoast Racing.

Säsongens näst sista race i tyska GT Masters väntar för WestCoast Racing och på holländska Assen kommer Richard Göransson och Fredrik Larsson att dela på teamets BMW Z4 GT3. För Richard Göransson är det mycket nytt som väntar och han är tävlingssugen.
– Det här kommer att bli skitkul, säger Richard. Det blir inte bara mitt första GT-race i år bakom ratten på Z4:an, det är också första gången jag kör i GT Masters, kör ett så kort race som en timmes race med en Z4 och ändå ha förarbyte. Jag ser verkligen fram emot det här och allt nytt som väntar.

Det är också första gången han kör tillsammans med Fredrik Larsson och han förväntar sig att de kommer möta tufft motstånd.
– WestCoast har ju redan kört två GT Mastersrace och jag vet att det kommer bli hett om öronen. Det är 40 bilar med förare som alla räknar med att vinna racet i första kurvan. Det är dags att dra till Holland och jag och Fredrik ska göra vårt bästa så får vi se hur långt det räcker.

Även för Fredrik Larsson är det mycket nytt som väntar. Han fick hastigt hoppa in och göra sin debut i GT Masters för två veckor sedan på Lausitz och nu väntar ännu en ny bana för honom, denna gång tillsammans med Richard Göransson.
– Ännu en ny bana och det känns roligt, säger Fredrik. Det blir spännande att se banan och om den kommer att passa oss. Av det jag sett hittills bör Assen passa vår bil bättre än Lausitz men det återstår att se. Vi har arbetat mycket med bilen sedan förra helgen och bör kunna starta från ett bättre utgångsläge den här gången. Vi har som vanligt höga förhoppningar men realistiskt bör målsättningen vara topp 10, det är ett tufft startfält men vi ska kämpa och ge allt, lovar han.

En ny förarkonstellation i teamets tredje GT Masters-helg är ytterligare ett steg i WestCoast Racings utvärdering av GT-programmet för framtiden. Det förklarar teamchef Dick Jönsson Wigroth.
– Vi har hela tiden sagt att det här är ett utvärderingsår för oss där vi är med för att se och lära för framtiden, säger Dick. Planen har varit att inte bara testa ut bilen, känna på motståndet och lära oss mer om GT Masters utan också ha många olika förare som är med och kör. I och med att Richard Göransson nu inte är med i mästerskapsstriden i STCC föll det sig naturligt att han skulle köra den här helgen.

Live timing:
http://masters.wige-livetiming.de/index.php

Tidsschema GT Masters Assen:

Fredag 16 september:
10.05: Fri träning, 1 timme
14.00: Fri träning, 1 timme
17.40: Kval, 50 minuter

Lördag 17 september:
12.00: Race 1, 1 timme

Söndag 18 september:
12.00: Race 2, 1 timme

Startlista:
http://www.adac-gt-masters.de/steckbriefe/index.php?SID&flash=&lg=d&st=15&

Tävlingsupplägg:
Två en timme långa race körs där båda förarna måste köra båda racen. I det obligatoriska depåstoppet, som ska ske mellan 25-35 minuter in i racet, får teamen bara byta förare.

I kvalet kör teamets två förare en 20 minuter lång kvalstint var med 10 minuters paus emellan. I den första kvalstinten avgörs startuppställningen till det första racet och föraren som kör första kvalstinten kör också startstinten i race 1. I den andra kvalstinten avgörs startuppställningen till det andra racet och föraren som kör den kvalstinten tar också starten i det andra racet.

Förarna i GT Masters graderas i en skala där man antingen är brons, silver, guld eller platinumförare och teamet får köra med extra vikt beroende på hur bra förare de anses ha. Richard Göransson och Fredrik Larsson är båda klassade som guldförare vilket innebär att WestCoast Racing denna helg kommer ha extra mycket vikt i bilen.

Senaste nyheterna