WestCoast Racing i hårt race på Knutstorp

Publicerad 10 september 2011, 14.02 av WestCoast Racing.

Det blev ett hårt första race för WestCoast Racing på Ring Knutstorp där Richard Göransson blev påkörd och tvingades bryta i en startkrasch. Martin Öhlin tog sig igenom startkaoset och låg nia. En niondeplats han gjorde allt för att förbättra till en åttondeplats och pole position till race 2. Han jagade Tommy Rustad hela tiden, var snabbare och låg tätt bakom men hittade inte en väg förbi norrmannen.
– Ska man om ska man om på rätt sätt och det hade jag inte läge för, säger Martin. Jag var klart snabbare och Tommys däck måste ha varit helt slut de sista varven men jag kunde inte köra om honom på ett rent sätt. Visst hade jag kunnat knuffa till honom och ta mig förbi men en av oss hade antagligen snurrat och jag ville köra om på ett rent sätt. Niondeplatsen är värdelös.

Richard Göransson låg mitt i fältet i starten och blev påkörd från alla håll och kanter i en startkrasch som Roger Eriksson befanns vara skyldig till. För Göransson slutade racet med trasig hjulupphängning i första kurvan.
– Vad ska man säga, jag kan ju inte göra mig osynlig, suckar Richard. Det går inte att starta så här långt ner, det är rena kaoset mitt i fältet. Jag såg att det blev trångt och försökte hålla mig undan men plötsligt small det bara runt omkring mig och delar flög. Nu startar vi väl sist men det spelar inte så stor roll.

Nästa race startar 15.35

Resultat topp 10, race 1 Ring Knutstorp:
1: R. Rydell, Chevrolet 19 varv
2: F. Ekblom, Volkswagen + 4,686
3: R. Dahlgren, Volvo + 5,033
4: M. Nykjaer, Chevrolet + 5,511
5: J. Kristoffersson, Volkswagen + 7,207
6: C. Turkington, BMW + 7,898
7: J. Stureson, BMW + 8,339
8: T. Rustad, Volvo + 10,006
9: M. Öhlin, BMW + 10,226
10: V. Hallrup, Chevrolet + 12,843

DNF:
P. Olsson, R. Göransson, J. Watt, T. Johansson

Senaste nyheterna