Motgångar för WestCoast Racing på Ring Knutstorp

Publicerad 10 september 2011, 16.50 av WestCoast Racing.

En helg fylld av besvikelser är till ända. På något annat sätt kan inte WestCoast Racing sammanfatta tävlingshelgen på Ring Knutstorp vilket hör till ovanligheterna. Richard Göransson låg nia i det andra racet när han på det sista varvet bröt med en trasig drivaxel. Martin Öhlin gick i mål på en åttondeplats efter att fastnat bakom Ekbloms turbodrivna Biogasbil hela racet.
– Knutstorp 10 september 2011 känns inte som en dag som har existerat, säger Dick Jönsson Wigroth. Den här dagen har inte existerat, så är det och det är bara att glömma det här. Det gick inte vår väg från start.

Martin Öhlin tog en åttondeplats. Hans race kännetecknades helt av att vara fast bakom Fredrik Ekbloms turbodrivna bil. Martin var klart snabbare men tappade tre billängder på rakorna vilket eliminerade alla chanser till omkörningsförsök.
– Jag har fått många nya kompisar men inte så mycket poäng den här helgen, säger Martin. Det känns som både Tommy Rustad och Fredrik Ekblom är skyldiga mig åtminstone varsin jättemiddag. Bilen gick bra och jag körde bra men jag hamnade bakom fel bilar i båda racen den här helgen. Det är omöjligt att köra om Biogasbilen utan att köra på dem först. Det kännetecknade min helg, helt enkelt inget att skriva hem om.

Richard Göransson satte punkt för en skräphelg. Han bröt även det andra racet, denna gång på det sista varvet efter att kört upp sig från 17:e till niondeplats.
– Att bryta på det sista varvet i andra racet sätter på många sätt pricken över i:et på en riktig skithelg, konstaterar han. Racet var väl ok, bilen var extremt svårkörd efter att jag fick en bromsplatta på framdäcken redan på första varvet men trots det kunde jag ändå visa att det går att köra om. Jag tror jag rundade fem bilar på yttern i hårnålen, inte för att det spelar så stor roll även om det hade varit trevligt att åtminstone gå i mål. Att bryta med drivaxeln i andra racet är ett tecken på att det här var en riktig skräphelg från start till slut.

Resultat, race 2 Ring Knutstorp topp åtta:
1: T. Rustad, Volvo 19 varv
2: C. Turkington, BMW + 3,324
3: J. Kristoffersson, Volkswagen + 10,541
4: R. Dahlgren, Volvo + 12,191
5: Johan Stureson, BMW + 12,602
6: R. Rydell, Chevrolet + 13,274
7: F. Ekblom, Volkswagen + 13,868
8: M. Öhlin, BMW + 14,104

DNF:
R. Göransson, J. Nilsson, J. Watt

Senaste nyheterna