Prövofylld helg i GT Masters för WestCoast Racing

Publicerad 4 september 2011, 19.20 av WestCoast Racing.

Det blev en tävlingshelg fylld av lärdomar för WestCoast Racing i GT Masters-tävlingarna i Lausitz. En 17:e respektive 21:a plats från de två racen var resultat som låg under förväntningarna inför helgen. Teamchef Dick Jönsson Wigroth summerar en helg där man aldrig riktigt lyckades hitta rätt i inställningarna med bilen.
– Vi hade självklart räknat med bättre resultat men det här blev en helg där vi aldrig riktigt kom in i det, säger han. Vi hade två riktigt snabba förare men vi fick aldrig riktigt till bilen. Det positiva vi tar med oss är att vi lärt oss mycket och det är helt klart att vi behöver köra mer för att lära oss mer om bilen. Vi vet att när vi får till den här bilen är den riktigt snabb och med två så här bra förare är vi då med och slåss i toppen även i den här hårda konkurrensen.

Fredrik Lestrup tog starten i det första racet och kunde tack vare en bra start och misstag av bilar framför snabbt klättra. Man såg ut att vara på väg mot en 12:e plats totalt när man i förarbytet till Fredrik Larsson var en halv sekund snabbare än minimitiden på 70 sekunder. Det gav ett drive through straff och det blev till slut en 21:a plats i mål. I det andra racet startade Fredrik Larsson och han gjorde liksom Lestrup en mycket bra start och tog många placeringar i början. Efter halva racet tog Lestrup över och med ett varv kvar låg man på en 13:e plats när man tvingades bryta med ett differentialproblem.
– Vi fick till bilen bättre till båda racen men det räckte inte hela vägen, säger Fredrik Lestrup. Utan drive-through straffet i det första racet och diffproblemen i det andra hade det sett bättre ut men vi siktade högre än så. Det har varit en tuff men lärorik helg, vi har fått in mycket information som vi har nytta av i framtiden. På så sätt var det här en viktig helg, banan var speciell och vi har lärt oss mycket om hur vi ska arbeta med bilen på den här typen av banor. Resultatmässigt gick det inte som vi ville men vi har lärt oss mycket och vi mäter oss mot tuffast möjliga motstånd här.

Fredrik Larsson körde den andra stinten i race 1 och tvingades direkt till ett drive through straff efter att teamet gjort förarbytet en halv sekund för snabbt. Därefter låg han i stort sett helt ensam resten av stinten och gick i mål på en 21:a plats. I det andra racet startade Larsson och gjorde en bra start och kunde tack vare misstag av andra klättra till en niondeplats på första varvet. Han lämnade över till Lestrup i depåstoppen på en 14:e plats som blev en 13:e plats innan man tvingades bryta med tekniska problem ett varv från mål.
– Förväntningarna var högre än så här men det har varit en tuff helg där vi kom lite fel från början, sammanfattar Larsson. Vi gick framåt under helgen men inte tillräckligt fort. Det positiva vi tar med oss hem är att både Fredrik och jag har kört mycket och att teamet har med sig mycket information hem. Det här var en speciell bana och det lirade aldrig riktigt för oss men vi har kunnat testa mycket och lärt oss en hel del och det är det goda vi får ta med oss hem.

Resultat, race 1
Resultat, race 2

 • Ragnar Thornblom

  Hej där!

  Sympatiskt att teamet ger en redovisning som är nyanserad och fri från bortförklaringar eller ”vad-vi-ändå-var-bra”-resonemang”! Det är det man ser och uppfattar från racen, när man är åskådare på plats och/eller kan följa det som sker på live-timing samtidigt som man ser i direktsändning på TV, som i jämförelse med vad teamet sedan redovisar, ger intrycket av hur seriöst teamet och förarna är.

  Jag menar att den gångna helgen på Lausitz kanske, och trots besvikelserna, var en av de nyttigaste helgerna hittills med Z4:an. Det kan nog lägga grunden för bättre resultat i fortsättningen än vad som knske annars skulle varit fallet.

  Keep ut the good work!

  /Ragnar T

Senaste nyheterna