Tufft GT-kval på Lausitz för WestCoast Racing

Publicerad 2 september 2011, 20.22 av WestCoast Racing.

Det blev ett tufft kval i GT Masters på EuroSpeedway för WestCoast Racing. Fredrik Larsson och Fredrik Lestrup kvalade in på en 23:e respektive 26:e plats inför de två entimmesracen. Fredrik Lestrup körde det första kvalpasset som avgör startpositionerna till lördagens race och han kämpade med greppproblem samt att han fastnade i trafik på de viktigaste kvalvarven. Det blev en 26:e plats på gridden inför lördagens race som han kommer att starta.
– Så här långt efter ska vi inte vara och självklart är vi inte nöjda, säger Lestrup. Vi gjorde det bästa vi kunde men vi hänger just nu inte riktigt med fartmässigt och saknar grepp. Något drastiskt måste till inför racet imorgon. Jag är besviken med kvalet och jag hade dessutom otroligt mycket trafik på de viktigaste varven. Nu får vi använda racet imorgon som ett testpass och arbeta vidare för att hitta mer fart. Vi brukar ta hand om däcken bra så det finns chanser att kunna klättra under racet.

Fredrik Larsson körde det andra kvalpasset och kvalade in på en 23:e plats inför söndagens race som han startar. Han hade liknande problem som Lestrup.
– Självklart är vi inte nöjda med en 23:e plats, säger Fredrik. Vi har inte hittat rätt i inställningarna av bilen till den här banan och i det här tuffa motståndet märks det direkt. Vi saknar grepp och på en så här lång bana blir avstånden stora. Jag gjorde det dessutom inte lättare för oss genom att snurra på det som skulle ha varit mitt bästa kvalvarv. Hur som helst, vi har mycket jobb att göra inför racen och med tanke på var vi startar har vi inget att förlora utan vi kan testa lite nya grejer.

Lördagens och söndagens race startar båda 12:00.

Resultat, kval 1
Resultat, kval 2

Senaste nyheterna