Pallplats för Öhlin och stark uppkörning av Göransson

Publicerad 28 augusti 2011, 16.55 av WestCoast Racing.

WestCoast Racing avslutade helgen i Danmark starkt med att Martin Öhlin med en tredjeplats tog sin första pallplats i STCC samtidigt som Richard Göransson från 16:e plats flög upp genom fältet till en slutlig sjätteplats. Martin Öhlin var mycket nöjd efter målgång.
– Äntligen får vi lite utdelning för den fart jag har haft hela säsongen, säger han. Även om det kändes som det var svårt att få till rytmen i det här racet blev det ändå en bra helg. Jag har gått in i helgen med ett litet annorlunda fokus och försökt hitta glädjen med att köra racerbil igen och det hjälpte. Vi är en av de bästa poängplockarna i helgen och nu ska vi fortsätta i samma stil.

Martin startade tvåa och tog sig runt på yttern i de två första kurvorna och kunde hålla sig utanför incidenter och smita in på en tredjeplats. Han bevakade den innan han började attackera Mattias Andersson på andraplatsen men i slutändan fick han nöja sig med gå i mål några tiondelar bakom. En startkrasch gjorde att loppet inleddes bakom säkerhetsbilen i flera varv vilket kostade Martin värdefull tid.
– De första varven var jag lite defensiv och såg till att jag hade koll på tredjeplatsen. Sen kunde jag börja attackera Mattias Andersson men det var inte många varv kvar. Jag försökte spara däcken för att ha grepp kvar för en sista attack de sista varven men tiden och varven räckte inte till. Jag är ändå nöjd, jag har jagat den här pallplatsen alltför länge, avslutar han.

Richard Göransson stod för en riktigt rejäl uppkörning och kunde från 16:e startruta  avancera snabbt. Han hade racets klart bästa varvtid och gick i mål på en slutlig sjätteplats.
– 10 platsers avancemang får vara ok, tycker Richard. Vi visade att vi var så snabba som vi visste innan och kunde rädda en del av den här helgen. Vi var snabbast och med tanke på vad som hände i första racet är sjätteplats idag ändå rätt ok.

Han tog flera platser i starten där flera bilar var av och fortsatte därefter jakten genom fältet. Mot slutet låg han och pressade Rickard Rydell hårt.
– Både Rydell och Hallrup körde väldigt defensivt och stängde mycket och varven räckte inte till för att ta Rydell också. Första racet avgjorde vår helg men i vårt eget mästerskap tror jag vi fortfarande leder och vi tappade inte så mycket totalt. Det får vara ok och vi var återigen snabbast. Det lovar gott inför Knutstorp!

Teamchef Dick Jönsson Wigroth hade inför helgen höga målsättningar men tyckte efteråt att helgen med tanke på hur den startade ändå blev ok.
– Martin har gjort en mycket bra helg, sett säker ut och tagit mycket poäng och det var på tiden att han kom på pallen. Totalt sett hade vi kunnat ta ännu fler poäng men feltajmningen av däcksval för Richard i kvalet och hans första race gick inte enligt plan. Martin tog ändå mycket poäng och han kan göra en stark avslutning på säsongen nu. Richard visade i andra racet att vi återigen var snabbast och det ska vi ta med oss till Knutstorp.

Nästa race är Ring Knutstorp om två veckor.

Resultat, topp åtta Jyllandsringen:
1: Fabrizio Giovanardi, Honda 16 varv
2: Mattias Andersson, Alfa Romeo + 0,590
3: Martin Öhlin, BMW + 0,918
4: Johan Kristofersson, Volkswagen + 2,728
5: Rickard Rydell, Chevrolet + 5,718
6: Richard Göransson, BMW + 5,980
7: Viktor Hallrup, Chevrolet + 6,269
8: Patrik Olsson, Volkswagen + 12,001

Senaste nyheterna