Martin Öhlin säkrar start i första startled

Publicerad 28 augusti 2011, 14.20 av WestCoast Racing.

Martin Öhlin säkrade en startplats i första startled genom att gå i mål som sjua i helgens första STCC-race på Jyllandsringen i Danmark. Martin höll sin sjätte startplats i  stora delar av racet och låg tillsammans med Johan Stureson och jagade de två Biogasbilarna som försvarade sig intensivt. Mot slutet tappade Martin Öhlin sjätteplatsen efter en liten miss.
– Det var inte ett enkelt race att köra, säger Martin. Bilen var betydligt mer svårkörd än den varit tidigare i helgen och Biogasbilarna blockerade rejält. Det var omöjligt att hitta en väg förbi dem. Mot slutet gjorde jag en liten miss vilket gav Mattias chansen att komma förbi.

Martin startar nu tvåa i nästa race och med ett regnoväder som drar in över Jyllandsringen hoppas han på en bra avslutning på helgen i Danmark.
– Vi får hitta på något till nästa race. Jag startar på yttern igen men har bara en bil framför mig den här gången. Det finns bra chanser till en placering, jag brukar vara stark i regn så vi får se vad vädret kan hitta på. Vi ska i alla fall satsa rejält, lovar han.

För Richard Göransson tog racet snabbt slut. Han gjorde en bra start men blev klämd i hårnålskurvan och BMW:n blev luftburen och skadades. Efter ett depåstopp konstaterade man att skadorna var för stora och Richard Göransson tvingades bryta. Han startar nu på en 16:e plats i nästa race.
– Jag blev helt klämd mellan Tarquini och Rydell och hade ingenstans att ta vägen och vi bröt alla tre. Bakhjulen pekade åt alla möjliga håll. Så kan det gå ibland men någon gång måste väl även vi bryta. Nya tag till nästa race, starta 16:e kan bli ganska spännande, sammanfattar Richard Göransson sitt korta race.

Nästa race startar 15.35.

Resultat topp åtta, race 1 Jyllandsringen:
1. Tommy Rustad, Volvo 16 varv
2. Colin Turkington, BMW + 1,977
3. Fredrik Ekblom, Volkswagen + 10,391
4. Johan Kristofersson, Volkswagen + 11,673
5. Johan Stureson, BMW + 12,176
6. Mattias Andersson, Alfa Romeo + 12,796
7. Martin Öhlin, BMW + 13,179
8. Fabrizio Giovanardi, Honda + 14,188

Richard Göransson DNF

Senaste nyheterna