WestCoast Racing och Fredrik Lestrup GT-mästare 2011

Publicerad 20 augusti 2011, 15.57 av WestCoast Racing.

Med säsongens fjärde raka seger i svenska GT-ligan säkrade Fredrik Lestrup och Fredrik Larsson seger i svenska GT-mästerskapet. Fredrik Lestrup som kört de fyra senaste GT-racen är svensk GT-mästare och körde den avslutande stinten i finalracet på Ring Knutstorp.
– Jättekul, vi har vunnit mästerskapet och det var målet, jublade Fredrik efter målgång. Det här racet var verkligen tufft och jag fick ta i för att behålla ledningen in i mål. Däcken var slitna mot slutet och det var svårkört men det gick vägen. WestCoast Racing har gjort ett superjobb, vilket team att köra för! Fredrik Larsson gjorde ett grymt jobb i första stinten idag och nu är vi mästare. Det är en skön boost med mästerskapstitel och det blir skönt att ha med sig i ryggen inför de närmsta racen i Tyskland.

Fredrik Larsson tog starten och körde den första stinten. Han öppnade upp en stor ledning, en ledning han tvingades bygga upp på nytt efter en period med säkerhetsbil halvvägs genom stinten. Han gick i depå efter ungefär halva racet och lämnade över till Fredrik Lestrup.
– Kanon, det var det här vi ville ha. Det blev tight på slutet men det räcker med att vinna. Jättekul att kunna vara med och hjälpa WestCoast Racing och Fredrik Lestrup att ta hem mästerskapet. Det var målet när Dick och jag inledde samarbetet och tre av tre möjliga segrar får väl vara ok, säger Fredrik Larsson.

Teamchef Dick Jönsson Wigroth var självklart nöjd med att WestCoast Racing ännu en säsong är mästare och tar hem ett mästerskap.
– Det här är det mästerskapet vi hade chans att ta hem i år och det gjorde vi, säger Dick. En bra start på vår GT-satsning och Fredrik Lestrup har gjort ett fantastiskt bra jobb. Samarbetet med Fredrik Larsson har också varit väldigt kul att kunna få igång och nyckeln till segern är att vi har haft två väldigt bra förare.

Kommentarer inaktiverade.

Senaste nyheterna