Richard Göransson dubbelsegrare på Gelleråsen i mästerlig uppvisning

Publicerad 13 augusti 2011, 17.04 av WestCoast Racing.

Fyrfaldige STCC-mästaren Richard Göransson dominerade på Gelleråsen. Han följde upp säsongens 36:e seger med att i en makalös uppkörning i det andra heatet köra upp sig från åttonde plats och ta en dubbelseger.
– Helt fantastiskt. Det är 37 segrar nu! Jag sa till Dick i veckan att det inte vore dumt med en dubbelseger och han höll med så det var bara att leverera. Vilken comeback, jag måste tacka teamet som stött mig i min rehabilitering och jag är tillbaka till och med starkare än tidigare.

Segern grundlades med en enorm uppkörning och var redan efter två varv uppe på femteplats. Därefter jagade han vidare och med ett par fantastiska omkörningar tog han till sist över ledningen, en ledning han sen inte släppte ifrån sig. Richard Göransson har nu klättrat till en femteplats totalt i mästerskapet, bara 12 poäng från tredjeplatsen.
– Jag fick en bra start och tog några platser direkt. Sen var bilen perfekt, jag kunde attackera och de andra föll också lite på eget grepp i att försvara sig rätt hårt. Jag är faktiskt mållös, hela teamet har varit sjukt laddade och det här är så klart fantastiskt. Nu får vi fundera lite hemma på kammaren vad målet ska vara för resten av säsongen, just nu klättrar vi ganska snabbt. På Jyllandsringen kvalade vi tvåa och ledde överlägset innan olyckan så banan passar oss liksom Knutstorp. Vi får fortsätta mosa på helt enkelt.

Tre segrar varav en dubbelseger på sex race och segerrekord i STCC efter comebacken i Göteborg. Richard Göransson är tillbaka starkare än någonsin.
– Racen i Göteborg och Falkenberg blev bonusrace. Under semestern har jag haft chans att träna upp det sista och bli mentalt starkare inför det här som var den riktiga comebacken. Teamet, vänner och sponsorer har gett otroligt mycket stöd och jag vill tacka alla, avslutar Richard.

Teamchef Dick Jönsson Wigroth förstod inför helgen att det här skulle bli en speciell Göransson-helg förklarade han efter målgång.
– Richard hade den där glimten i ögat som brukar betyda att nu kommer det att hända något speciellt. Det visade sig stämma, han är på hugget nu och det här var ett helt otroligt race han gjorde. Det känns underbart! Tyvärr är det tråkigt för Martin, han blev påkörd i starten och det förstörde hans race när han hade en pallchans. Totalt sett ändå en helt fantastisk helg av WestCoast Racing, säger Dick Jönsson Wigroth.

Martin Öhlin startade tvåa och gjorde en bra start och höll den placeringen genom första kurvan. Sen blev han påkörd i nästa kurva och snurrade vilket gjorde att han låg sist. Han körde upp sig till en elfteplats och var besviken efteråt.
– Vi hade en chans att ta en pallplacering, bilen var riktigt bra men tyvärr försvann den chansen i starten när jag blev påkörd. Jag är oerhört besviken just nu.

Resultat, heat 2 Gelleråsen:
1: Richard Göransson, BMW 17 varv
2: Johan Stureson, BMW + 2,849
3: Roger Eriksson, SEAT + 6,335
4: Rickard Rydell, Chevrolet + 6,991
5: Fredrik Ekblom, Volkswagen + 7,501
6: Jan Nilsson, BMW + 8,728
7: Johan Kristoffersson, Volkswagen +9,801
8: Patrik Olsson, Volkswagen + 10,062
9: Colin Turkington, BMW + 10,624
10: Mattias Andersson, Alfa Romeo + 14,682
11: Martin Öhlin, BMW + 14,800
12: Tobias Johansson, SEAT + 17,698
13: Gabriele Tarquini, Volvo + 18,443
14: Andreas Ebbesson, BMW + 28,640
15: Viktor Hallrup, Chevrolet + 30,634
DNF:
Joakim Ahlberg, Tommy Rustad, Tomas Engström
DNS:
Robin Appelqvist

  • anders

    Grattis till 37.
    Bara att satsa på 6 till i år så vinner du mästerskapet.

  • Niklas

    How’s the KING!!!
    West CoastRacing!

Senaste nyheterna