Tredje raka GT-segern för WestCoast Racing

Publicerad 7 augusti 2011, 15.13 av WestCoast Racing.

Foto: Martin Öberg
Det blev ännu en seger när Fredrik Lestrup och Fredrik Larsson körde säsongens näst sista race i Swedish Racing League. På Anderstorp tog de båda sin andra raka och WestCoast Racings tredje raka seger i mästerskapet och Fredrik Lestrup, som tog sin tredje raka seger, leder nu mästerskapet inför säsongsfinalen på Ring Knutstorp om två veckor.

Fredrik Larsson körde kvalet och tog pole position inför det en timme långa racet. Fredrik Lestrup körde sen den inledande första stinten. Han tappade den andreplacerade Audin i starten men låg sen bakom och avvaktade innan han i andra halvan av sin stint körde om och ryckte till sig en lucka inför depåstoppet. Han gick i depå efter halva racet och lämnade då över bilen i ledning till Fredrik Larsson.
– I och med att Daniel Roos hade innerspåret i starten kunde ha ta ledningen in i första kurvan. Därefter valde jag att hänga på honom och spara däcken i början, säger Fredrik Lestrup. Efter ett tag började han tappa fart och då kunde jag köra om och rycka till mig en lucka inför depåstoppet. Sen var det bara för Fredrik Larsson att ta över och bevaka den ledningen, han gjorde ett suveränt jobb på slitna däck. Även fast jag undvek att slita på däcken under min stint var de ganska slitna mot slutet av racet. Hur som helst gick det vägen, vi vann igen och nu leder vi både förar- och teammästerskapet inför finalen på Knutstorp!

Fredrik Larsson hade det halt mot slutet av racet och bakom honom kom Andreas Simonsen som hade nya däck på bilen efter att han tagit över från Janne Brunstedt. Fredrik Larsson kunde hålla undan och tog sin andra raka seger tillsammans med Fredrik Lestrup och teamets tredje raka seger.
– Vi valde att köra på samma däck hela racet och även om Auditeamet bytte till nya däck kunde de inte knäcka oss, säger Fredrik Larsson. Vi kom till Anderstorp i ledning och lämnar Anderstorp i ledning. Riktigt skönt, nu laddar vi för avgörande på Knutstorp. Det lär bli sevärt, vi leder med en poäng inför avgörandet.

Senaste nyheterna