Segerrik helg i Falkenberg

Publicerad 23 juli 2011, 19.03 av WestCoast Racing.

Det blev en segerrik helg i Falkenberg för WestCoast Racing. Fredrik Lestrup och Fredrik Larsson tog teamets andra raka seger i svenska GT-ligan under svåra förhållanden.

Trots pole position av Fredrik Larsson i kvalet blev man nedflyttad till 16:e plats och sista startled på grund av att bilen vägde för lite. Fredrik Lestrup som skulle ta starten och köra första stinten tvingades därför till en rejäl uppkörning. Han gjorde en bra start och flög sen upp genom fältet. Efter bara åtta minuter var han i ledning som han sen snabbt utökade. Han byggde upp en ledning på drygt 35 sekunder till tvåan innan depåstoppet och förarbytet som tajmades väl med att det började regna och man kunde byta till regndäck för Fredrik Larssons avslutande stint.
– Det gick som planerat får man säga. Jag hade inget annat val än att attackera, det ska inte gå men jag och Fredrik är ett bra förarpar och vi kunde ta oss upp. En skön seger, andra raka segern och nu leder vi mästerskapet och det är bara att fortsätta i samma stil, säger Fredrik Lestrup.

Fredrik Larsson tog över efter halva loppet och körde den avslutande stinten. Han kunde bevaka ledningen och utökade den ytterligare fram tills ett rejält regnoväder drog in över Falkenberg. Till slut var förhållandena för svåra och tävlingsledningen tog beslutet att avbryta det en timme långa racet när 50 minuter hade körts. Fredrik Larsson tog på hemmabanan bilen i mål som segrare i första racet för WestCoast Racing.
– Jag hade bara att ta bilen i mål lugnt och säkert. Vi bestämde att Lestrup skulle ta första stinten och han gjorde ett väldigt bra jobb och gav oss en ordentlig ledning. Jag hittade min pace och sen körde jag med marginal utan att köra för fullt. Trots det kunde vi utöka ledningen ytterligare. Bilen var skön att köra både i torrt och regn och jag fick bra rapporter från depån. Mot slutet blev det helt okörbart så det var rätt att avbryta. En skön seger med WestCoast Racing, sammanfattar Fredrik Larsson.

Förutom segern blev det även en klasseger för WestCoast Racings andra bil, en BMW M3 GT4 som Richard Trange och Lars Weigl körde till seger i GTC-klassen.
– En bra dag på jobbet måste man säga, säger teamchef Dick Jönsson Wigroth. Fredrik och Fredrik gjorde ett mycket bra jobb. Båda bilarna är hela och vann och bättre än så kan det inte bli. Nu är det dags för lite semester.

Nästa tävlingshelg är Anderstorp 6-7 augusti.

Resultat, Swedish GT Falkenberg

Senaste nyheterna