WestCoast Racing på hemmaplan i helgen

Publicerad 21 juli 2011, 13.40 av WestCoast Racing.

WestCoast Racing tävlar i helgen på hemmaplan. Det är dags för säsongens tredje race i svenska GT-ligan och det sker på WestCoast Racings hemmaplan, den snabba Falkenbergsbanan. WestCoast Racing har till helgen värvat hemmaföraren Fredrik Larsson som kommer dela teamets BMW Z4 GT3 tillsammans med Fredrik Lestrup.
– Det här kommer att bli riktigt kul och jag ser fram emot helgen, säger Fredrik Larsson. Jag tror att banan kommer att passa BMW:n bra och att vi kan dra nytta av bilens downforce. Det kan bli en rolig helg, troligen blir det regn vilket nog inte är en nackdel för oss men marginalerna blir mindre.

Fredrik Larsson kommer att köra tillsammans med Fredrik Lestrup som vann GT-racet på Mantorp sist och som körde för WestCoast Racing i teamets debut i tyska GT Masters på Nürburgring för två veckor sen.
– Jag ligger tvåa i förarmästerskapet och målet är att ta över ledningen i helgen, säger Fredrik Lestrup. Det ser ut att bli en regnig tävlingshelg vilket inte borde vara en nackdel för oss. Det ska bli kul att köra med Fredrik Larsson, han är väldigt snabb och erfaren och vi kommer att vara starka.

Teamchef Dick Jönsson Wigroth hoppas det blir en bra helg på hemmabanan.
– Efter en bra helg på Nürburgring och efter segern på Mantorp ser vi fram emot att komma till hemmaplan med Z4:an. Det här är första tävlingshelgen där Fredrik Larsson kör för oss och han och Lestrup blir ett starkt förarpar tillsammans. Vi ser fram emot helgen, sammanfattar Dick.

Tävlingshelgen inleds på fredag med ett träningspass följt av kval på lördag 10:00 och det en timme långa racet på lördag efter lunch.

Senaste nyheterna