Stark insats i andra GT Masters-racet

Publicerad 10 juli 2011, 14.22 av WestCoast Racing.

Det blev en 17:e plats i helgens andra GT Masters race på Nürburgring. Fredrik Lestrup körde den första stinten och tog starten från 16:e plats på gridden. Efter att ha fastnat på yttern i starten och tappat två platser började Fredrik Lestrup snabbt klättra och körde om flera bilar.
– Det här var nog ett av mina bästa race i karriären, säger Fredrik. Vi var bland de snabbaste på banan och bilen fungerade suveränt. Så fort jag kom ikapp någon kunde jag köra om dem och jaga ikapp nästa. Det var riktigt kul!

Fredrik Lestrup var inblandad i många täta fighter och fick ta i för att ta sig om. Han gick i depå efter drygt 30 minuter och låg då sjua på banan och runt 12:e plats om man räknar bort depåstoppen.
– Det var galen racing och tyvärr var det flera som inte körde så smart utan stängde till varje pris. Jag kunde ta mig om dem till slut men vi förlorade båda på att de stängde så hårt. Jag är nöjd med min insats, jag kunde attackera hårdare idag och köra snabbare i racet än vad vi kvalade på. Ett bra race och mycket bra erfarenheter för de kommande GT Masters-racen, avslutar Fredrik.

Lars Stugemo tog med drygt 25 minuter kvar av racet över ratten och körde en säker avslutande stint och gick i mål på en 17:e plats, två platser bättre än i lördagens race.
– Tyvärr tog jag lite för lång tid på mig att komma upp i fart när jag körde ut och det är jag inte nöjd med. Efter det gick det bra och jag kunde hålla ett tempo jag kände var säkert och som matchade de framför. Det viktiga var att få bilen i mål även idag. Fredrik gjorde en väldigt bra insats och det har varit en bra och utmanade erfarenhet den här helgen. WestCoast Racing är ett väldigt professionellt team som man också har väldigt kul tillsammans med. Det har varit en kul upplevelse, sammanfattar Lars.

En 17:e och en 19:e plats från teamets två första race i GT Masters. Teamchef Dick Jönsson Wigroth tycker det har varit en nyttig första helg i mästerskapet.
– Vi kom hit för att se och lära inför framtiden och det har vi gjort. Fredrik och Lars höll sig utanför problem och vi åker hem med en hel bil som gått i mål i båda racen. Med alla pusselbitar på plats är jag övertygad om att vi kan vara med och slåss i toppen här, det visade Fredrik att vi har fart i bilen för i dagens race. Vi åker hem nöjda och fulla med erfarenheter från de här helgen, säger han.

Resultat, nedladdningsbar fil Race 2 Nürburgring

Senaste nyheterna