Bra debutrace i GT Masters

Publicerad 9 juli 2011, 14.18 av WestCoast Racing.

Fredrik Lestrup och Lars Stugemo avancerade 14 platser i racet på Nürburgring och gick i mål på en 19:e plats från 33:e startposition. Som väntat blev det ännu ett mycket tufft GT Masters race och WestCoast Racings förare höll sig undan problem och kunde klättra stadigt i racet. Lars Stugemo tog startstinten och kunde tjäna ett par platser under sin 25 minuter långa stint.
– Det var svårt men jag ville lämna över en hel bil till Fredrik, säger Lars. Vi kunde utnyttja andras misstag och tjäna platser och gå i mål med en hel bil. Fredrik gjorde ett jättebra jobb och tog många platser åt oss under sin stint.

Fredrik Lestrup körde den avslutande stinten och kunde under sin stint klättra från en 30:e plats till en 19:e plats i mål. Han var stundtals bland de snabbaste under sin stint och var efteråt nöjd med första GT Mastersracet.
– Det var helt galet och väldigt kul, säger Lestrup. Jag körde avvaktande under min stint och tog inga risker. Det viktiga idag var att köra ett helt race och skaffa oss erfarenhet och det uppnådde vi. Trots det kunde vi ändå ta 14 platser och 19:e plats känns helt ok. Bilen kändes bra under hela stinten och vi har en hel bil till imorgon vilket är mer än vad många andra kan säga. Då kan vi satsa lite mer.

Imorgon startar Lestrup och Stugemo från en 16:e plats och Fredrik Lestrup kommer då att ta första stinten. Dick Jönsson Wigroth är nöjd med debuten och ser fram emot ett nytt spännande race imorgon.
– Nu har vi klarat av det här, säger Dick. Vi gick i mål med hel bil och har lärt oss mycket vilket var dagens mål. Vi har mycket att gå igenom till imorgon men det känns bra att ha klarat av det första racet i GT Masters utan problem.

Race 2 startar 12:00 imorgon söndag.

Resultat, nedladdningsbar fil GT Masters Nürburgring race 1.

Senaste nyheterna