Utmanande GT Masters-kval för WestCoast Racing

Publicerad 8 juli 2011, 17.07 av WestCoast Racing.

Det blev som väntat ett utmanande och spännande kval på Nürburgring när WestCoast Racing körde sitt första kval i tyska GT Masters. Det 50 minuter långa kvalet är uppdelat i två partier på 20 minuter vardera med 10 minuters paus mellan. I den första kvaldelen avgörs startuppställningen till lördagens race och i den andra kvaldelen avgörs startuppställningen i söndagens race. Ingen förare får köra båda kvalen och Lars Stugemo körde därför det första kvalet och Fredrik Lestrup körde det andra. Det blev en 33:e plats och en 16:e plats.
– En spännande dag på jobbet, säger teamchef Dick Jönsson Wigroth. Vi visste att det skulle bli tufft och vi har arbetat hårt på att ställa in bilen. Det finns mer tid att hämta men jag tycker vi ändå har gjort det bra och framför allt Fredriks tid visar att vi kan vara med och utmana här.

Fredrik Lestrup kvalade in på en 16:e plats, en sekund från pole i ännu ett jämnt kval i GT Masters. WestCoast Racing startar därmed 16:e i söndagens race.
– Det här är riktigt kul, säger Fredrik. Jag är ändå inte helt nöjd med kvalet, det känns som jag hade kunnat ta mer tid. Vi startar trots det hyfsat bra imorgon och det är grymt att arbeta med teamet. Det känns verkligen att man utvecklas som förare med dem och det är också kul att se hur Lars hela tiden förbättrar sig. Imorgon är det racedag!

Lars Stugemo förbättrade sig kraftigt till kval och körde på sin bästa tid under helgen när det väl var dags. Han kvalade in 3,3 sekunder från pole vilket räckte till en 33:e plats i det 41 bilar stora fältet.
– Det är min bästa tid för helgen och en klar förbättring så det får jag vara nöjd med. Vi startar långt ner och det är man så klart aldrig nöjd med men det är väldigt tufft här. Nu handlar det om att få till en bra racebil och ha en bra strategi för racen, säger Lars.

Resultat, kval 1
Resultat, kval 2

Senaste nyheterna