WestCoast Racing kör GT Masters på Nürburgring

Publicerad 7 juli 2011, 14.24 av WestCoast Racing.

WestCoast Racing kör i helgen sitt första race i tyska GT-serien ADAC GT Masters. Tävlingen körs på Nürburgrings GP-bana  och Dick Jönsson Wigroth tror på en tuff och lärorik helg.
– Vi är med för att se och lära för framtiden. Vi vet att det är tuffast möjliga motstånd i GT Masters och det är därför vi kör här. I första hand är det här ett testrace för oss men vi har haft två bra testdagar i Tyskland så det känns spännande att se hur väl vi står i det här motståndet.

WestCoast Racing blir första teamet i år som deltar i GT Masters med den nya BMW Z4 GT3. Under veckan har WestCoast Racing varit och testat på Hockenheim i Tyskland där Fredrik Lestrup och Lars Stugemo som är helgens två förare också haft sällskap av Richard Göransson. Fredrik Lestrup ser fram emot helgen efter två bra testdagar.
– Det var två väldigt bra testdagar och vi har gjort stora framsteg, säger Fredrik. Det känns som en bra förberedelse för helgen, både för oss förare och för bilen. Vi har hittat en fungerande set-up att utgå från och att Richard också har varit med har varit en bra måttstock.

Fredrik förväntar sig hårt motstånd i helgen och ser det här som ett testrace i första hand.
– Förhoppningsvis kan vi kvala väldigt bra men de andra teamen har en väldigt stor erfarenhet av inte bara racen i GT Masters utan även från depåstoppen. Vi måste se det här som ett testrace och utvärdering för framtiden. Vi möter tuffast möjliga motstånd och det är mycket att lära för alla i teamet, inte bara oss förare. Det är inte realistiskt att tro att vi ska vara med i toppen direkt men vi siktar självklart högt. Det kommer att bli väldigt kul!

Fredrik Lestrup delar bilen med Lars Stugemo och de vann svenska GT-racet på Mantorp för drygt en månad sen. Lars Stugemo har kört flertalet race inklusive 24-timmars på Nürburgrings Nordschleife och ser nu fram emot att debutera på GP-banan i GT Masters.
– Jag har haft väldigt kul på testerna i veckan och det här är världens äventyr, säger Lars. WestCoast är ett riktigt kanonteam och för mig har det varit väldigt nyttigt att testa tillsammans med både Fredrik och Richard Göransson. Jag har tack vare de två kunnat förbättra mig och det är kul att se hur snabb Fredrik är, jag behöver en bra teamkamrat. Jag har både bra teamkamrat, bra bil och ett bra team och ser fram emot helgen. Jag förväntar mig att det blir tufft, det finns inga race på Ringen som är enkla och de andra har kört mycket så det kommer bli spännande.

Tidsschema, GT Masters Nürburgring:

Fredag 8 juli:
08:30: Fri träning 1 timme
12:15: Fri träning 1 timme
15:10: Kval, 50 minuter

Lördag 9 juli:
12:00: Race 1, 1 timme

Söndag 10 juli:
12:00: Race 2, 1 timme

ADAC GT Masters officiell hemsida

Senaste nyheterna