Göransson på pallen i mästerlig uppkörning

Publicerad 2 juli 2011, 14.22 av WestCoast Racing.

Pallplatserna på Falkenberg byggs på. Richard Göransson gjorde en mästerlig körning från sjätte plats på gridden och gick i mål som tvåa i Västkustloppet i Falkenberg.
– Bilen var fantastisk, vi hade bäst bil av alla, säger Richard. Från sjätte plats till andra plats är ju ganska bra tycker jag. Det var ett allmänt stökigt race i början och så var det olja på banan vilket överraskade oss alla. Det blev lite rörigt men jag trasslade mig ur det.

Richard Göransson låg och slogs om segern med Ekblom i flera varv men fick nöja sig med andraplatsen.
– Det var omöjligt att ta sig om honom, på raksträckorna tog han några billängder direkt. Jag tände ljuset och knackade på några gånger men han är för rutinerad för det så det hjälpte inte. Vi har bilen för att vinna och är alltid starka här så nu är det dags för pallen i nästa race också, avslutar Richard. Han startar då på en sjundeplats.

Martin Öhlin visade också att det är bra fart i BMW:n i race tempo. Från 17:e startplats var han snabbt uppe på en 11:e plats. Där laddade han för omkörning på Viktor Hallrup för tionde plats och hade en åttonde plats i sikte, men när Hallrup svängde in krokade de båda ihop och Martin halkade av på oljan. Han körde upp sig igen till en tolfte plats.
– Det var riktigt synd, den där åttondeplatsen och pole till heat 2 är fantastiskt svår att komma åt. Jag är väldigt nöjd med farten i racet, nu är bilen där den borde ha varit igår. Det gick fort och det är skit att det tog lite stopp vid omkörningen. Med den farten det är i bilen nu går det att få en hel del poäng ut från det andra heatet, sammanfattar Martin.

Nästa heat startar 15:35.

Resultat, topp åtta Falkenberg:

1: Fredrik Ekblom, Volkswagen 25 varv
2: R. Göransson, BMW + 0,570
3: R. Rydell, Chevrolet + 4,010
4: C. Turkington, BMW + 4,431
5: P. Olsson, Volkswagen + 11,763
6: T. Johansson, SEAT + 12,312
7: J. Sturesson, BMW + 12,732
8: J. Nilsson, BMW + 14,388

12: M. Öhlin, BMW + 30,101

Senaste nyheterna