Tufft kval för WestCoast Racing

Publicerad 18 juni 2011, 11.19 av WestCoast Racing.

Det blev inte som väntat för WestCoast Racings båda förare i kvalet. Richard Göransson kvalade in på en niondeplats och Martin Öhlin kvalade in 15:e efter att ha kört på en av murarna längs banan i början av kvalet.
– Vi vet att bakhjulsdrivna bilar har det lite extra svårt här och jag har missat Q2 här i Göteborg en gång tidigare, konstaterar Richard. Det är ett konstigt grepp i den här banan och jag fick inte till det. Till racet vet vi att vi är starka och ett klart rimligt mål är att ta åttondeplatsen och säkra pole till det andra racet. Jag kan inte vara alltför missnöjd ändå, jag är väldigt glad att vara här och nu får vi se vad vi kan hitta på.

Martin Öhlin körde in i en av containrarna i utgången av kurva 7 tidigt i kvalet och det blev ett hastjobb att fixa bilen. Med två minuter kvar av kvalet kunde Martin komma ut igen men tiden var för knapp och Martin startar 15:e i första racet.
– Jag försökte bredda banan här i Göteborg igen men tydligen står containrarna väldigt mycket fast fortfarande, säger Martin. Nu väntar uppkörning i första racet, det är sju platser upp till åttondeplatsen och pole till race 2 och det får bli målet. Vi har en bra bil i racen och om det händer lite framför kan vi klättra snabbt.

Resultat, Q1

Resultat, Q2

Det första heatet startar 13:05.

Senaste nyheterna