Gå tillbaka

Klockren rekordfylld comeback av Göransson

Bil # 1 är etta igen. Rickard Göransson gjorde en klockren comeback och vann direkt. Ett race behövde Richard innan han åter stod högst upp på pallen. Segern innebär att Richard Göransson återigen är STCC:s segerrikaste förare och med två segrar i Göteborg är han också ensam att ha vunnit stadsracet två gånger.
– Helt underbart, jag är fantastiskt glad att vinna igen, säger Richard. Det hade jag faktiskt inte räknat med, det kändes som en seger bara att kunna vara här och köra.

Segern tog Göransson i förhållanden som är hans styrka. Innan racet började det regna och det blev ett halt regnrace på Frihamnspiren. Göransson medgav dock efteråt att det tog på nerverna att köra det här racet.
– Fysiskt är jag helt ok men mentalt var det jobbigt. Jag var väldigt besviken efter kvalet där jag överkörde i torrt. I det här racet var det väldigt halt och mot slutet fick jag de tankar man inte ska få, att inte börja göra misstag och det är då man gör dem. Körningen var yxig och Tomas Engström bjöd på en hård fight så det var jobbigt men jag ville bara ha segern. Nu får ”Flash” jaga segerrekordet igen som vi har tråkat varandra om den här helgen. Nu ska jag fortsätta jaga segrar, avslutar en glad Göransson.

Richard Göransson gjorde succé i sin comeback i Göteborg men för Martin Öhlin blev det en tuff helg på västkusten. Han gick i mål på en trettondeplats i det andra heatet trots att regnrace är en av hans styrkor. Martin lämnar Göteborg utan poäng och är självklart besviken.
– Jag är oerhört missnöjd och besviken på mig själv, något annat finns inte att säga. Richards seger är fantastisk, jag gratulerade honom direkt efteråt och han imponerade i sin comeback. Jag kan säga en massa om mitt eget race men i slutändan var jag helt enkelt inte tillräckligt bra den här helgen. Nu vill jag bara hem och glömma det här och tänka på nästa helg i stället, säger en besviken Martin Öhlin.

En lättad Dick Jönsson Wigroth medgav efter racet att det här var ett av de mest nervösa racen för hans del.
– WestCoast Racing har vunnit många race men idag var jag nog mer nervös än vad jag har varit tidigare. Det är en betydelsefull seger för oss och det känns rättvist, nu har vi kört klart det där sista varvet i Danmark. Vi har inte pressat Richard att återkomma utan bara sagt till honom att när han är redo att komma tillbaka är vi redo och ska ge honom de bästa förutsättningarna. Det känns skönt att vi kunde leva upp till det. Martin hade en tuff helg och jag vet att han är den första som är besviken på det. Vi vet att Martin kan betydligt mer och att han snart är tillbaka i samma goda form som han inledde säsongen i. Nu laddar vi om för hemmaracet i Falkenberg, avslutar Dick.

Resultat, topp åtta Göteborg City Race heat 2:
1: Richard Göransson, BWM 24 varv
2: Tomas Engström, Honda + 0,387
3: Fredrik Ekblom, Volkswagen + 4,827
4: Tommy Rustad, Volvo + 6,803
5: Rickard Rydell, Chevrolet + 7,506
6: James Thompson, Volvo + 13,988
7: Patrik Olsson, Volkswagen + 24,155
8: Jan Nilsson, BMW + 32,018

13: Martin Öhlin, BMW + 37,197

Resultat, race 2 Göteborg