Martin Öhlin redo för vändning

Publicerad 16 juni 2011, 17.00 av WestCoast Racing.

Martin Öhlin ser fram emot helgens race i Göteborg vilket är hans första stadsrace i STCC-bilen och han har redan funderat ut en plan.
– Det verkar vara en tendens att hemmaförare kör på mig i år så den här helgen ska jag i så fall undvika Volvobilarna, säger Martin. Det bästa ­är väl att helt enkelt se till att vara före dem.

Martin Öhlin har haft en blandad inledning på säsongen. Han har i de senaste racen varit snabbaste BMW men efter att ha blivit påkörd båda helgerna speglar resultatet i mästerskapet inte farten. Det hoppas han vända på den här helgen.
– Det är dags för det och varför inte i Göteborg som är lite av årets race. Jag trivs bra där, atmosfären med ett stadsrace och med mycket publik lyfter en som förare. Det är också väldigt kul att köra, närheten till murarna påminner om samma extra fokus man måste ha på en bana som Nurburgring och minsta lilla misstag blir dyrbart. Man skärper till sig lite extra helt enkelt och det är en häftig känsla.

Efter att ha kört ensam i teamet de senaste racehelgerna har Martin Öhlin återigen en teamkamrat. Richard Göransson återvänder efter sin skada han fick i kraschen i Danmark och Martin ser fram emot att ha en teamkamrat igen.

– Det är jättekul att Richard är tillbaka. Det ger framför allt mig väldigt mycket att kunna jämföra mina data med hans och att vi har två bilar i teamet. Det lyfter också hela teamet och jag har bra förväntningar på helgen. Det kommer att bli roligt och målet är självklart att åka hem med två väldigt bra resultat. Det är dags för det!

Teamchef Dick Jönsson Wigroth ser också fram emot helgens race. Richard Göransson är tillbaka och WestCoast Racing är återigen ett tvåbilsteam vilket är Dick menar är positivt för hela teamet.
– Göteborg är en tuff bana men det är alltid en väldigt rolig helg, säger Dick. För oss blir det här en extra rolig helg då Richard är tillbaka och det ger hela teamet ett stort lyft. Martin har varit väldigt snabb i år och visat att vi har en bra bil och att han har farten för att utnyttja den. Tyvärr har resultaten inte motsvarat den farten men vi vet att det kommer att lossna. Nu har vi också två bilar att jämföra mellan och det är en fördel för oss och båda förarna. Vi har en seger att försvara från förra året och hela teamet ser fram emot helgen!

Senaste nyheterna