Fredrik Larsson klar för WestCoast Racing

Publicerad 9 juni 2011, 09.31 av WestCoast Racing.

Halläningen Fredrik Larsson är klar som ny förare hos WestCoast Racing. Tillsammans med Fredrik Lestrup kommer han köra de tre avslutande racen i Svenska GT-ligan Swedish Racing League för WestCoast Racing.
– Det här ska bli riktigt roligt, säger Fredrik Larsson. Jag fick frågan av Dick om jag kunde hjälpa till och jag tvekade inte en sekund.

Nästa race i Svenska GT-ligan är Falkenberg, Fredrik Larssons hemmabana, som sedan följs av Knutstorp och Anderstorp. Han ser fram emot att tävlingsdebuten för WestCoast Racing sker på hemmabanan.
– Det kommer att bli riktigt kul, jag tror banan kommer att passa bilen bra och att vi kommer att kunna dra nytta av bilens downforce där. Det känns extra passande att första racet tillsammans med WestCoast Racing också blir på vår gemensamma hemmabana. Jag och Dick har känt varandra länge men det är först nu vi har lyckats inleda ett samarbete. Det är på tiden efter alla dessa år och jag ser riktigt mycket fram emot det här, avslutar Fredrik.

Fredrik Larsson återvände till racingen för två år sedan från ett längre tävlingsuppehåll från en framgångsrik formelbilskarriär. De senaste två åren har han varit den mest segerrika föraren i Carrera Cup. I år har han redan kört ett par långlopp i Tyskland för Schubert Motorsport för vilka han även ska köra en BMW Z4 GT3 i 24-timmarsloppet på midsommarhelgen. WestCoast Racings teamchef Dick Jönsson Wigroth är nöjd att han och Fredrik äntligen lyckats få till ett samarbete.
– Det här var på tiden, vi har pratat länge om det här och det började som en kul grej som nu är verklighet, säger Dick. Det är på tiden att vi också har en förare från Halland i WestCoast Racing och lite extra lokal förankring. Fredrik är en duktig och snabb förare som kommer att vara ett väldigt bra komplement till Richard Göransson och Fredrik Lestrup i vårt GT-program. Han är en vinnare med mycket erfarenhet och passar in perfekt hos oss. Vi ser fram emot Falkenberg!

Fredrik Larssons nästa race är 24-timmarsloppet på Nürburgring. Hans tävlingsdebut för WestCoast Racing sker i Falkenberg 23-24 juli.

Senaste nyheterna