Första segern för säsongen

Publicerad 4 juni 2011, 15.38 av WestCoast Racing.

WestCoast Racing tog första segern för säsongen i GT-racet på Mantorp Park. Fredrik Lestrup och Lars Stugemo kämpade sig tillbaka under racet och kunde knipa segern i det en timme långa racet.
– Det känns jätteskönt, första segern i år och det känns väldigt kul, säger teamchef Dick Jönsson Wigroth. Killarna gjorde ett bra race, bilen fungerade bra och det här blir skönt att ha med sig hem från helgen.

Lars Stugemo tog starten från andra startruta och körde den första stinten. Han gjorde en bra start men låg på yttern genom den första kurvan och tappade ett par platser. Stugemo låg sen bakom långsammare bilar men kunde utnyttja en period med säkerhetsbil till att täppa igen luckan. Han tog sen två placeringar efter omstarten med två omkörningar i den sista kurvan och gick i depå som trea.
– Det var kul men jag var alltför försiktig i starten, säger Stugemo. Det var jobbigt att tappa placeringar på en gång men det känns skönt att jag kunde reparera det senare i stinten. För mig var det här mer sprintrace, jag är inte van vid korta stinter och tog kanske lite för lång tid på mig. Jag är nöjd att jag kunde kämpa mig tillbaka och ta tillbaka placeringar. Jättekul att Fredrik sen tog över och gjorde ett fantastiskt jobb och pressade ledaren till ett misstag. Det är kul att vinna!

Fredrik Lestrup körde den avslutande stinten och kom ut från förarbytet på en tredjeplats. Han körde snabbt om Jan Brunstedts Audi R8 och jagade sedan ikapp Daniel Roos som ledde med 12 sekunder i fältets andra Audi R8. När åtta minuter återstod av racet var Fredrik helt ikapp Roos och en sekundfight inleddes. När Roos snurrade tog Lestrup över ledningen och gick i mål som segrare.
– Jag är först och främst nöjd med Stugemos insats, han förvaltade startpositionen och höll oss där uppe i kontakt med täten, säger Fredrik Lestrup. Han tog väldigt bra hand om däcken och gjorde mitt jobb mycket enklare. Jag tog i hårt under min stint för att jaga ikapp Roos. Jag såg att han började göra misstag när jag var ikapp och pressade honom hårt. Han snurrade men med den fart vi hade hade vi kunnat bjuda på en häftig avslutning och vinna hur som helst. Det här var ett riktigt teamjobb från ett litet underläge i kvalet. Teamets set-up och strategi för racet fungerade perfekt och det blev en skön seger tillsammans.

Resultat, GT-race Swedish Racing League Mantorp Park

Senaste nyheterna