WestCoast kör GT-racing på Mantorp Park

Publicerad 2 juni 2011, 10.24 av WestCoast Racing.

WestCoast Racing återvänder i helgen till Mantorp Park i Östergötland. Där väntar säsongens andra tävlingshelg i svenska GT-ligan Swedish Racing League. Efter en tredjeplats i säsongsstarten på Anderstorp har WestCoast Racing i veckan inlett testerna av den nybyggda BMW Z4 GT3. Teamet känner sig nu mer redo efter två testdagar på Hockenheim.
– Det är dags att få fart på GT-satsningen nu känns det som, säger Dick Jönsson Wigroth. Vi var precis klara med bilen innan Anderstorp och har behövt gå igenom och testa ut den ordentligt. Nu har vi haft två bra testdagar på Hockenheim och känner oss bättre förberedda. Det blir spännande att se vad vi kan göra på Mantorp.

Bilen kommer i helgen att köras av Fredrik Lestrup och Lars Stugemo på Mantorp som båda gör sin säsongsstart för WestCoast Racing. Båda körde varsitt race i den gamla bilen förra säsongen och racet på Mantorp blir det första racet tillsammans i år. Båda förarna var med och testade på Hockenheim och Fredrik Lestrup ser fram emot att vara igång med GT-säsongen med WestCoast Racing.
– Äntligen är vi igång, säger Fredrik. Det var två väldigt bra testdagar på Hockenheim där vi fick chans att testa mycket olika inställningar och lära känna bilen. Vi fick med oss mycket data som kommer hjälpa oss att förstå bilen ännu mer. Jag tror vi får en kul helg på Mantorp, jag ser fram emot att dela bilen med Lars och äntligen är tävlingsäsongen med WestCoast Racing igång!

Swedish Racing League körs på fredag och lördag på Mantorp med kval för GT-ligan på fredag och ett timme långt race på lördagen.

Live timing från helgens tävlingar kommer att finnas på http://amigoo.se

WestCoast Racing kommer också att rapportera under det en timme långa racet på teamets twitterfeed – www.twitter.com/westcoastracing

Tidsschema, Swedish Racing League:

Fredag 3 juni
09.00 Battle of The Twins, fri träning
09.25 Ginetta G20 Cup, fri träning
09.50 Trofeo Abarth, fri träning
10.15 Swedish GT/Ferrari Challenge, fri träning
11.20 Ginetta G20 Cup, kval
11.45 Trofeo Abarth, kval
12.10 Swedish GT/Ferrari Challenge, kval
12.45 LUNCH
13.35 Battle of The Twins, kval
14.00 Ginetta G20 Cup, Race 1
14.30 Ferrari Challenge, Race 1
15.00 Trofeo Abarth, Race 1
15.45 Battle of The Twins, Race 1
16.15 Ferrari Challenge, Race 2

Lördag 4 juni
09.00 Battle of The Twins, Race 2
09.30 Ginetta G20 Cup, Race 2
10.00 Autoropa kunder
12.00 LUNCH
12.30 Swedish GT, Race
13.40 Autoropa, kunder + uppvisning Ferrari FXX m.fl.
14.40 Trofeo Abarth, Race 2
15.10 Autoropa, kunder
17.00 Slut

Senaste nyheterna