Träningen inledd för Göransson

Publicerad 23 maj 2011, 14.00 av WestCoast Racing.

Richard Göransson har inlett marschen tillbaka mot STCC. Nu har han klivit in i träningslokalen med sikte på att komma i form för BMW:n igen. Läs hans egna ord om återhämtningen.

Livet åker verkligen berg-och-dalbana just nu. Efter kraschen på Jyllandsringen på påskafton gick jag in i ett extremt energisparläge. All kraft gick åt till att få kroppen att börja läka och vila var en av medicinerna som var bra. Det blev en hel del filmtittande i soffan men nu har jag äntligen fått börja med lite rehabträning. Efter röntgen och besök hos min läkare, idrottsortoped Ulf Nordström, blev jag skickad vidare vidare till Magnus Johansson på Örebro Rehabcenter som nu tar hand om mig.

I fredags gjorde jag mitt första lilla enkla träningspass men jag har nog aldrig haft sådan träningsvärk som efter det lilla passet. Det var superlätt träning men den tog och kroppen var svag. Bålstabilieten hade försämrats märkbart och är nu en av grejerna som måste tränas upp igen. Idag måndag har jag tränat igen och träffat Magnus för att utveckla träningsprogrammet.

Träningen är nu i gång och det kommer att bli ett antal pass varje vecka som ska bli fler och hårdare. Än så länge är det inga övningar med tryck eller rörelse över ryggen men det känns ju bara så bra att man börjar se ljuset i tunneln igen!

I helgen var det ju STCC-race på Mantorp Park. Två händelserika race där det kändes som en del körde som bankrånare, i alla fall i första racet. De som låg i topp i mästerskapet nollade och de som jagade gjorde en bra helg så nu har det packat ihop sig i mästerskapstabellen och Tommy Rustad är ny ledare. Det kommer att bli spännande att följa framöver, jag tippade ju Fredrik Ekblom som segerkandidat ihop med Tommy Rustad och det är ju de två som är med i toppen nu också men mycket kommer hända.

Det var synd för min teamkompis Martin Öhlin som försvann redan i första kurvan i helgen. Däremot är det kul att Flash vinner igen. Han tog sin 34:e STCC-seger i helgen och har nu lika många som jag har. Bättre motivationsfaktor än det finns ju knappt för att komma tillbaka till banan igen! Vi ska vinna segrar igen så Flash inte kan säga att han vunnit mest…

// Richard Göransson

Senaste nyheterna