Richard Göransson återhämtar sig väl

Publicerad 16 maj 2011, 17.27 av WestCoast Racing.

Tre veckor har gått sedan Richard Göransson kom hem till Örebro efter den våldsamma olyckan i säsongsstarten i Danmark. Efter tre veckors vila på hemmaplan är den första större läkarundersökningen och röntgen gjord efter hemkomsten och Richard återhämtar sig snabbt.
– Det ser bra ut och läker väl enligt läkarna så tydligen har jag gott läkkött, säger Richard. Det här är ett skönt besked att få efter tre veckors vila.

Rehabiliteringstiden är satt till tre månader och det återstår ännu drygt två månader till en comeback. Richard Göransson har regelbunden kontakt med teamet och hjälpte till via telefon under helgen på Knutstorp. Men den regerande mästaren börjar bli rastlös.
– Martin gjorde ett grymt jobb på Knutstorp, jag var med över telefon under helgen men det var inte alls kul att behöva sitta hemma i soffan istället för att själv vara med. Jag vet att vila är det jag behöver just nu för att det ska fortsätta läka men det är väldigt passivt och jag är rastlös. Jag är inte ett dugg redo att bli pensionär och kommer att jobba hårt för att komma tillbaka. Det var ett bra besked från läkarna men det är bokstavligen lång väg kvar att gå, avslutar Richard.

Richards teamchef Dick Jönsson Wigroth är glad att det fortsätter komma positiva besked om Richards återhämtning.
– Vi stöttar Richard så mycket vi kan men det viktigaste är att han får fortsätta vila och återhämta sig i sin egen takt, säger Dick. Det är väldigt glädjande att läkningsprocessen ser bra ut, jag är övertygad om att det är en fördel i återhämtningen att vara så vältränad som Richard är. Vi ser fram emot att han fortsätter vilar sig i form och snart är tillbaka i teamet igen.

Senaste nyheterna