Pallplats i årets första GT-race

Publicerad 15 maj 2011, 20.05 av WestCoast Racing.

Det blev en tredjeplats för WestCoast Racing i säsongens första GT-race på Anderstorp. Ett bra resultat med tanke på att helgen har ägnats åt tester och inkörning av den helt nybyggda BMW Z4 GT3. Martin Öhlin och Magnus Öhman delade på bilen i det en timme långa racet och det var Magnus Öhman som tog hand om första stinten.

Från tredjeplats på gridden tappade han inledningsvis ett par placeringar men kunde sen ta tillbaka dessa och gick i depå drygt 25 minuter senare som fyra, knappa 20 sekunder efter ledarna, och lämnade över till Martin Öhlin.
– Det var riktigt kul men jag ska erkänna att det tog några varv för mig att komma upp i fart och rytm, säger Magnus. Jag vill köra mycket mer, det är en rolig bil men jag behöver mer tid i den. Temat för idag var säkerhet, bilen är hel och teamet har fått en racedistans och mycket data. En kul dag.

Martin Öhlin tog över ratten för den avslutande 35 minuter långa stinten och han började direkt jaga ikapp tätduon. Han tog snabbt in avståndet och gick i mål hack i häl på andraplatsen och bara drygt sex sekunder från förstaplatsen.
– Det var kul att få jaga och det här är en häftig bil att köra, säger Martin. Det blev svårt med greppet mot slutet men med ett par varv till hade jag nog knäppt åtminstone en placering till. För oss var det här ett test och det gick ju bra. Nu laddar jag om för STCC på Mantorp nästa helg, det är mycket racing just nu.

Dick Jönsson Wigroth är nöjd med teamets debut med nya bilen som var klar bara fyra dagar innan racet och inte inkörd.
– Självklart vill vi vinna men den här helgen var det inte det viktigaste. Vi behövde få mil och data och nu har vi en hel racehelg och mycket data med oss hem. Det är ingen tvekan om att bilen är riktigt bra, nu ska vi jobba vidare med den till de kommande racen.

Resultat, Swedish Racing League Anderstorp

Senaste nyheterna