Styrkebesked av Martin Öhlin

Publicerad 7 maj 2011, 17.40 av WestCoast Racing.

Martin Öhlin fortsatte att lämna styrkebesked i helgens andra heat på Ring Knutstorp. Efter en fantomstart låg han trea fram till fyra varv från mål. Då blev han avknuffad och vänd av Johan Sturesson i den sista kurvan och tappade ner till tiondeplats.
– Imorgon kommer jag nog att vara väldigt nöjd med den här helgen och den fart jag har visat. Men just nu är jag obeskrivligt besviken och arg, det var min pallplats och jag högg även på ännu bättre placering. En pallplats är aldrig kul att tappa men får jag sova på det här kommer jag att vara nöjd med vår helg.

Själva incidenten tyckte Martin var över gränsen men lägger den på minnet för framtiden.
– Jag tror Sturesson såg en lucka jag inte visste fanns och som bara han såg. Han har väl en egen version men det här lägger jag till läroboken och minnet från helgen.

Martin ser nu fram emot Mantorp om två veckor och nya framsteg. Han har redan visat att han blir att räkna med i kampen om topplaceringarna.
– Det finns fart i mig för toppen.  Omställningen till STCC är gjord nu, jag fick till starten perfekt och såg ett stort hål på insidan som gjort för mig. Jag saknar fortfarande Richard grymt mycket och hoppas han snart är tillbaka men det finns fart att bygga vidare på utan tvekan. De andra har sett att jag kommer att vara med och leka där uppe nu, avslutar Martin.

Dick Jönsson Wigroth glädjs också åt Martins styrkebesked i helgen och den fart han kunde visa upp under de två dagarna på Ring Knutstorp.
– Vi kan väl inte påstå att vi tillhör Sturessons största supportrar just nu men what goes around comes around, säger Dick. Det kändes lite väl tight men förare har nog alltid tendens att se minsta lucka. Totalt sett är det här ändå en helg över vår förväntan. Vi har gett Martin all vår support och en snabb bil och det förvaltade han felfritt. Jag tror bara det här kan bli bättre och bättre, nu förstår alla kanske varför vi inte behöver ta in en ny förare i några få race. Martin visar det vi trott hela tiden, att han är med för att utmana i toppen, avslutar Dick.

Nästa STCC-race är på Mantorp Park om två veckor men WestCoast Racing har säsongsstart i svenska GT-serien redan nästa helg.

Resultat, heat 2 Ring Knutstorp:
1: Mattias Andersson, Alfa Romeo 19 varv
2: Johan Stureson, BMW + 0,564
3: Colin Turkington, BMW + 1,145
4: Patrik Olsson, Volkswagen + 2,381
5: Tommy Rustad, Volvo + 3,050
6: Fredrik Ekblom, Volkswagen + 3,858
7: Jan Nilsson, BMW + 4,157
8: Andreas Ebbesson, BMW + 6,922
9: Jason Watt, SEAT + 10,723
10: Martin Öhlin, BMW + 10,824
11: James Thompson, Volvo + 11,856
12: Alx Danielsson, SEAT + 13,034
13: Joakim Ahlberg, BMW + 23,987
14: Tommy Lindroth, SEAT + 51,253
15: Viktor Hallrup, Chevrolet + 5 varv

DNF:
Tobias Johansson, Tomas Engström, Rickard Rydell, Roger Eriksson, Robin Appelqvist

 

Senaste nyheterna