Martin Öhlin fyra i första heatet

Publicerad 7 maj 2011, 14.06 av WestCoast Racing.

Martin Öhlin gjorde en mycket stark insats på Ring Knutstorp och gick i mål som fyra, hans bästa placering i STCC med bara ett race i ryggen. Martin körde ett felfritt race och tog viktiga poäng till sig och WestCoast Racing och blev också bästa BMW i racet.
– Jag är toppennöjd, verkligen riktigt ordentligt nöjd, säger en glad Martin. Det var viktigt att få ett bra race idag. Jag tappade en plats i starten men kunde göra en riktig ytterrökare och ta tillbaka den. Sen jagade jag Mattias och fick en plats till skänks när han snurrade. Vi visade igen att vi har bra fart i racen.

Martin startar nu femma även i nästa heat och han ser fram emot en återupprepning av det första heatet.
– Nu vet jag hur det här fungerar och jag kommer in i det sakta men säkert. Jag måste bara få till starten bättre men det ska vi få väl också få till. Det känns perfekt att ha innerspåret även i nästa heat, bra förutsättningar att utgå från, avslutar en nöjd Martin Öhlin.

Dick Jönsson Wigroth var en lättad teamchef efter målgång och var även han mycket nöjd med Martins race.
– Martin har gjort ett väldigt bra jobb idag och tog viktiga poäng i mästerskapet. Det var den här insatsen hela teamet behövde och Martin levererade det till oss. Vi kunde visa att vi har två starka bilar i teamet och Martin gick i mål som bästa BMW. Nu har vi ett bra utgångsläge för nästa race också.

Nästa race startar 15.35.

Resultat, topp åtta heat 1 Ring Knutstorp:
1: Fredrik Ekblom, Volkswagen 19 varv
2: Tommy Rustad, Volvo + 0,466
3: Rickard Rydell, Chevrolet + 1,369
4: Martin Öhlin, BMW + 3,188
5: Patrik Olsson, Volkswagen + 5,351
6: Colin Turkington, BMW + 6,524
7: Johan Sturesson, BMW + 6,767
8: Mattias Andersson, Alfa Romeo + 13,969

Senaste nyheterna