Starkt kval av Martin Öhlin på Knutstorp

Publicerad 6 maj 2011, 17.39 av WestCoast Racing.

Martin Öhlin gjorde ett starkt kval på Ring Knutstorp och kvalade in som femma och bästa BMW. I ett tight första kval blev han sjua och gick vidare till andra kvaldelen dit de åtta snabbaste går. Där fick Martin till ett bra första försök och låg inledningsvis tvåa. Han tappade sen några placeringar till de framhjulsdrivna bilarna men placerade sig femma som bästa bakhjulsdrivna bil.
– Jag är väldigt nöjd med mitt kval, säger Martin. Teamet coachade mig grymt och det här är ett stort steg framåt från Danmark. Det var inte riktigt vad jag tänkte mig innan kvalet men jag har inget emot att överraska mig själv.

Femteplatsen innebär att Martin har innerspåret i starten ner mot kurva 1. Ett viktig utgångslåge i racestarten och Martin ser fram emot racet imorgon.
– Innern är viktig här och det känns bra inför racet. Vi vet att vi är snabba i race och nu har vi skaffat oss ett bra utgångsläge. Det ska bli kul att köra racen imorgon. Vi har fått en skön start på helgen men det är imorgon det gäller, avslutar han.

Resultat topp åtta:
1: Fredrik Ekblom, Volkswagen 1:00.997
2: Richard Rydell, Chevrolet + 0,153
3: Tommy Rustad, Volvo + 0,361
4: Mattias Andersson, Alfa Romeo + 0,417
5; Martin Öhlin, BMW + 0,513
6: Patrik Olsson, Volkswagen + 0,522
7: Johan Sturesson, BMW + 0,635
8: Colin Turkington, BMW + 0,672

Race 1 startar 13.05 imorgon lördag.

Kommentarer inaktiverade.

Senaste nyheterna