Richard Göransson tippar STCC-helgen på Knutstorp

Publicerad 5 maj 2011, 10.44 av WestCoast Racing.

Richard Göransson ger sina tankar och tips inför helgen:

I helgen körs det STCC-tävling igen och jag kommer tyvärr inte finnas med på startlinjen efter den stora kraschen förra racet. Men mitt team WestCoast Racing finns representerade och kommer fortsätta pusha Martin Öhlin framåt för att utvecklas under sin premiärsäsong i STCC. Det känns givetvis otroligt konstigt att inte vara med och köra, men jag får ta tillfället att studera STCC från andra sidan. Dator, TV, SMS och vad det nu innebär, men det kan vara nyttigt för att komma med nya ideér hur man kan utveckla konceptet vidare och öka informationskvalitén, flödet och tillgängligheten framöver.

Jag har för övrigt fullt upp med att vila just nu. En kontrollröntgen är planerad av ryggen den 12 maj och sen väntas jag sakta sätta igång med försiktig rehab-träning så jag kan vara fit-for-fight igen när stödkorsetten tas bort i slutet på juli (förhoppningsvis). Dagarna fylls nu mycket i soffan framför TV:n eller med en bok i handen. Jag vill passa på att tacka alla för de fina SMS, email, blommor, paket, godis ja allt vad det nu är. Tack!

Hur kommer det gå i helgen då?

Ja, det är ju en intressant fråga. I min mening imponerade inte direkt någon av de stora internationella ”stjärnorna” under premiären. Visst blev det en pallplats för några av dem, men de var aldrig på riktigt med och slogs om segrarna. Jag tror det kommer bli likadant i helgen . Nu har bilarna fått lite straffvikt och toppbilarna BMW, Cheva och Volvo kör med full viktlåda, dvs +40kg. Det är bara Volkswagen som har -20kg, men de har samma turbotryck som premiären så jag tror de får det tufft att slåss om segrarna trots allt.

PolePosition tror jag Tommy Rustad tar han igen. Volvon är ruggit snabb i kval och Tommy är en etablerad förare i STCC. Tommy är faktiskt just nu min hetaste kanidat till totalsegern i årets STCC.

Det första racet kommer en framhjulsdriven bil att vinna. Om jag måste tippa topp 3 så blir det Rustad, Rydell och Turkington på pallen i nämnd ordning.

Det andra racet kommer nog däremot bli en helt annan historia pga av den omvända startordningen. Här tippar jag Martin Öhlin eller Jan ”Flash” Nilsson som eventuella segrare och de kommer få stå på prispallen ihop med Johan Sturesson, Mattias Andersson eller Fredrik Ekblom. Sturesson leder mästerskapet inför helgen och kommer leda även efter helgens tävlingar.

Senaste nyheterna