Fokus på Knutstorp

Publicerad 4 maj 2011, 09.49 av WestCoast Racing.

WestCoast Racing laddar om. Nu väntar Ring Knutstorp i helgen och Martin Öhlin gör sig redo för en ny utmaning.
– Det är väldigt tråkigt att Richard inte är med, han är en bra mentor för mig för att förstå bilen och det har varit till stor hjälp. Nu ska jag göra det bästa av situationen och jobba hårt för att själv hitta farten. Jag är ensam förare i teamet men jag har full uppbackning, men självklart kommer jag att sakna att inte kunna jämföra mig med Richard.

Det blev inga försäsongstester för Martin på Jyllandsringen utöver en testdag på själva raceveckan. Nu kommer han till Knutstorp, en av teamets favoritbanor och en bana där han under försäsongen kört flera testdagar.
– Nu blir det en bana där jag kört med BMW:n tidigare så jag känner mig mer förberedd nu. Det ska bli kul att köra igen, målet är att ha roligt och försöka göra en så bra helg som möjligt. Vi visade sist att vi har väldigt bra racefart, nu gäller det att få till kvalet ordentligt, avslutar Martin.

Dick Jönsson Wigroth står inför en ny och annorlunda racehelg. Säsongsstarten i Danmark blev dramatisk och jobbig för teamet men fokus är nu på en bra helg på Knutstorp.
– Visst blir det en annorlunda helg för oss, medger Dick. Richard är inte med och vi är ett enbilsteam igen. Vi måste ställa om oss nu och det är lite grann som åter till grunderna. Knutstorp känns som en hemmabana med bra stämning och vi har gäster på plats att ta hand så på alla sätt väldigt annorlunda mot Danmark. Nu ska vi ge Martin rätt förutsättningar, ge honom all vår support och se till att vi får en bra tävlingshelg tillsammans, avslutar Dick.

STCC-helgen inleds på fredag med träning och kval följt av de båda racen på lördagen.

Senaste nyheterna