Richard Göransson utskriven och transporteras till Sverige

Publicerad 26 april 2011, 15.32 av WestCoast Racing.

Richard Göransson har blivit utskriven från sjukhuset i Århus och transporteras nu hem till Sverige. Fyra dagar efter hans våldsamma krasch i säsongsstarten av STCC på Jyllandsringen i Danmark har Richard Göransson tagit ett stort steg och kan lämna sjukhuset i Århus för fortsatt vård hemma i Örebro. Richard är glad att äntligen få komma hem.
– Det här är det värsta jag varit med om och nu längtar jag enormt mycket efter min familj, säger Richard. Jag är fortfarande väldigt trött och har ont men är nu redo att transporteras hem. Jag kommer att fortsätta vila i ytterligare dagar men vill passa på att tacka alla, ingen nämnd och ingen glömd, som har hört av sig. Alla hälsningar har betytt oerhört mycket för att hålla motivation och humör uppe. Nu ser jag fram emot att få träffa min familj och mina vänner, avslutar Richard.

Richard Göransson förväntas komma hem till familjen i Örebro under tisdagskvällen. Han har frakturer på två ryggkotor och har fått en stödkorsett och kommer få fortsatt vård i Örebro. Olycksorsaken är inte fastställd men WestCoast Racing slutför just nu den tekniska utredningen av bilen och räknar med att fastställa det exakta händelseförloppet inom kort.

 • Ragnar Thörnblom

  Snabb bättring nu! Njut av vårfåglarnas sköna sång, så återhämtar sig alla mentala sinnen jättefort!

 • bertone

  Krya på dig Richard , Du behövs där ute

 • Nico Signorelli

  Känns otroligt fånigt, och kanske lite respektlöst mot alla andra förare att skriva men; nu tog säsongen slut!
  Det finns massa skickliga förare där ute, ett par … kanske 1-2 lika duktiga som RG. Men det finns ingen fighter av samma kaliber som ”gör plats på innern” som Richard. Kommer sakna dig på banan hela sommaren, men instämmer med vad Ragnar skrev här ovanför, njut av våren och sommaren och kom tillbaks starkare än någonsin. Många tankar cirkulerar säkert i huvudet efter en sådan smäll, sortera dessa tankar och njut av att bara vara med familjen hela sommaren.

  Big up Richard ….

 • Svensven Forslund

  det går fort rakt fram när spjället fastnar öppet ……har varit med om nåt liknande men då med längre avåkningsson…så det hände inte mer än städning av bil..

 • David Gerdel

  God og hurtig bedring.

Senaste nyheterna