Göransson borta från STCC i minst tre månader

Publicerad 24 april 2011, 12.59 av WestCoast Racing.

Fyrfaldiga STCC-mästaren Richard Göransson blir borta minst halva säsongen från STCC efter den dramatiska olyckan i säsongsstarten på Jyllandsringen i Danmark. Det var på det näst sista varvet som Richard Göransson for av på banans snabbaste parti och rätt in i en betongmur i slutet av start- och målrakan. Han var vid medvetande och togs direkt till sjukhus i Århus där läkarna konstaterade frakturer på två ryggkotor. Med på sjukhuset i Århus är Richards pappa, teamets presschef Ola Lennström och teamets tredjeförare Fredrik Lestrup.

Richard mår efter omständigheterna väl och tog sina första försiktiga steg på söndag förmiddag. Läkarna har konstaterat frakturer på två ryggkotor och uppskattar rehabiliteringstiden till minst tre månader. Det betyder att Richard Göransson inte kommer att återvända till racingbilen förrän tidigast i slutet av augusti. Teamchef Dick Jönsson Wigroth återvände till Sverige sent igår kväll.
– Det är självklart tråkigt att Richard ser ut att vara borta i så lång tid men det är glädjande att vi nu har fått mer besked, säger han. Det var en allvarlig olycka och både bilen och Richard utsattes för enorma krafter. Att han inte blev allvarligare skadad än han blev är ett gott kvitto på hur säkra de här bilarna är. Vi lider med Richard och stöttar honom till fullo nu och i hans kommande rehabilitering, avslutar Dick.

Richard Göransson transporteras förhoppningsvis hem till Sverige på onsdag. WestCoast Racing kommer under närmsta veckan att göra en teknisk utredning om olycksorsaken och utarbeta en plan för teamets fortsatta STCC-säsong.

För frågor, kontakta Dick Jönsson eller Ola Lennström på WestCoast Racing.

Kontaktuppgifter:
dick@westcoastracing.se, 070-813 05 92
ola@mediaempire.se, 070-611 71 76

 • Spelar ingen roll hur länge Richard blir borta, huvudsaken är att han får den tid han behöver. Krya på dig Richard, du finns i mina tankar var dag!

 • Önskar Richard all välgång med hans rahab och önskar WestCoastRacing lycka till med resten av säsongen. Hoppas allt är klart till Ring Knutstorp.

 • Penkoo

  Krya på dig Göransson. Låt det ta den tid det tar. inte komma tillbaka för tidigt. Du kommer vara saknad på banan. Din körstil är inte som andra. Krya på dig

 • Ragnar Thörnblom

  Nu håller vi tummarna för en snabb rehabilitering! Lycka till Richard, vi vill se dig hel och kry och bakom ratten igen snarast möjligt!

 • Larsericcarlsson

  Såg ruggigt ut i TV. Att det inte blev värre är väl ett kvitto på gott virke i både chaufför och bil. Hoppas på snar och fullständig bättring.
  LE Carlsson

 • Anonym

  Krya på dig Richard!

 • Marcusvid_h77

  Krya på dig snabbt för vi saknar dig redan på banorna!!!!!!

 • Per F

  Det här otroligt tråkigt!!! Lider med Richard! Hoppas han repar sig på långt kortare tid än normalt!!!!

  Citerar Dick ”Det var en allvarlig olycka och både bilen och Richard utsattes för enorma krafter. Att han inte blev allvarligare skadad än han blev är ett gott kvitto på hur säkra de här bilarna är”

  Men hur i hela friden kan man ställa upp en vägg så kort efter en så lång raka!!!

  Det borde vara kriminellt!

  Hade denna vägg varit vriden mer än 45 grader hade Richard mått bra idag!

 • Your name

  Krya på dig Richard, fruktansvärd smäll så det bästa är att du lever !

  Till WCR: Släpp information snarast kring vad som orsakade olyckan. Spekulationer som nu pågår gynnar ingen och det är stor risk att den egentliga orsaken, oavsett vad den må vara, undertrycks av felaktiga spekulationer.

  /En som vill väl

 • Tipsaren

  Krya på dig Richard!

  Till West coast: Om ni ska ha en ny förare så länge så är där en kille som faktiskt vann ett race förra året och är utan styrning nu, Dick Sahlen.. Hade kanske varit något?

  Hade varit roligt om ni kunnat hjälpa en ung kille som har svårt att få ihop pengar till en egen säsong..

  MVH//Tipsaren

Senaste nyheterna