Bra resultat andra dagen på Mantorp Park

Publicerad 12 april 2011, 17.22 av WestCoast Racing.

WestCoast Racing fortsatte testerna på Mantorp Park under tisdagen.
Teamet tränade bland annat starter och fortsatte jakten på tiondelar.
– Det har varit en mycket lyckad testdag, vi har hittat tiondelar där vi faktiskt inte trodde att det gick, säger regerande mästaren Richard Göransson.

WestCoast Racing hade Mantorp Park för sig själva under halva tisdagen. Teamet har jobbat mycket med stötdämparinställningar för att hitta det lilla extra som kommer att skilja agnarna från vetet i premiären på Jyllandsringen den 22-23 april. Ett hårt arbete som ibland kan kännas tröstlöst.
– Men i dag lyckades vi tack vare envishet, vi har testat och testat och nu har vi hittat några tiondelar i de kurviga partierna, lite oväntat faktiskt, säger Richard Göransson.

Teamet har också kört racedistanser och STCC-debutanten Martin Öhlin imponerar på Richard Göransson.
– Han har en spikrak utvecklingskurva, det går snabbare och snabbare för varje timme vi kör. I dag har vi åkt långa pass då han har legat tajt bakom mig för att hitta spåren. Det är ju skillnad på BMW:n mot Porschen som Martin har tävlat i tidigare.

Martin Öhlin, som debuterar i STCC i år efter en framgångsrik karriär i Porsche Carrera Cup börjar så smått vänja sig vid sin nya tävlingsbil.
– Allt är mycket mer distinkt i STCC-bilen, man får direkt kvitto på vad man gjort, både körmässigt och när vi jobbar med inställningar, säger Martin.

I morgon är det dags för årets officiella STCC-test på Ring Knutstorp, och WestCoast Racing ser fram emot att mäta sig med det övriga startfältet.
– Det blir hård konkurrens i årets STCC, många duktiga nykomlingar som ska visa sina kvaliteter borgar för en mycket intressant säsong, säger Richard Göransson.

  • Shit vad dom sågar Ert livery på Richard och Öhlins kärror lite här o där på olika forum. Jag tycker det är ballt med något annorlunda, sen är jag färgad i frågan eftersom WCR är det bästa touringcarstallet i mina ögon. Vad är tanken bakom den svarta ”bågen!?” Lycka till 2011 och se till att gnid av mycket av den svarta färgen på alla andra bilar. Did I hear a repeat??? Göransson är kungen, Flash lever på gamla meriter och den enda som i dagsläget kan mäta sig med RG är Ekblom. Man han får stryk i år med, övertygad!!!

Senaste nyheterna