Göransson avslutar fantastisk vintersatsning

Publicerad 12 mars 2011, 13.11 av WestCoast Racing.

Richard Göranssons vinterrallysäsong är avslutad. Den fyrfaldige STCC-mästaren avslutade sin vintersatsning i Fäviken utanför Åre i helgen. Det blev ett snöpligt avslut på en framgångsrik vinterrallysatsning för Göransson som bröt med en trasig oljekylare redan på fredagens tredje specialsträcka.
– Det blev inte den avslutningen jag hade tänkt mig på vintersatsningen men det här är sådant som kan hända. Jag såg fram emot att mäta mig med Sverigeeliten i mitt sista rally för vintern och vi hade precis kommit igång när det här hände.

Tillsammans med kartläsaren Anders Fredriksson låg de bra till efter de första två specialsträckorna trots en försiktig start. På den 2,7 mil långa avslutande sträckan för dagen började det riktigt bra.
– Det tar lite tid för mig att komma igång eftersom jag fortfarande är ny i det här men jag tyckte jag gjorde mitt livs sträcka på tredje specialsträckan innan det här inträffade. Självklart är jag lite besviken, vi hann aldrig riktigt få en värdemätare.

Nu riktas fokus mot årets STCC-säsong där testerna drar igång om bara ett par veckor. Med en lyckad rallysatsning i ryggen toppad med andraplatsen i Svenska Rallyt är Göransson riktigt uppvärmd inför racingsäsongen. Han utesluter inte heller nya rallyinhopp.
– Den här satsningen har varit helt galet rolig. Jag vill tacka alla som har gjort det möjligt, det har överträffat alla förväntningar vi har haft och det finns många att tacka. Vi vet att farten finns där och det vill jag gärna bygga vidare på, jag har fått blodad tand och visst sneglar jag redan på nästa vinter. Men nu väntar min STCC-bil, det är bara ett par veckor kvar till de första testerna och förberedelserna för att försvara mitt STCC-guld, avslutar Richard Göransson.

Resultat Richard Göransson Winter Rally 2011
Rikspokalen – Fyra totalt och klasseger. Richard Göransson/Jörgen Carlsson
Munkforsrundan – Sjua totalt, fyra i klassen. Richard Göransson/Jörgen Carlsson
Finnskogsvalsen – Tvåa totalt, klasseger. Richard Göransson/Anders Fredriksson
Bergslagsrallyt – DNF. Richard Göransson/Anders Fredriksson
Svenska Rallyt, VM – Tvåa totalt i klassen. Richard Göransson/Anders Fredriksson
Fäviken Winter Rallyt – DNF. Richard Göransson/Anders Fredriksson

Senaste nyheterna