Pallen eller vallen för Göransson i helgens rally-SM

Publicerad 9 mars 2011, 13.33 av WestCoast Racing.

Richard Göransson avslutar i helgen sin vinterrallysatsning med att köra SM-deltävlingen i Fäviken utanför Åre. Den fyrfaldige STCC-mästaren spänner bågen högt inför sin kraftmätning med den svenska rallyeliten.
– Det blir pallen eller vallen! Efter andraplatsen i Svenska Rallyt är det ingen idé att hålla igen utan det blir full laddning. Jag är riktigt åksugen och längtar efter att utmana SM-eliten på deras hemmaplan.

Det här är Richard Göranssons sista rally innan han vrider fokus till racingen och förberedelserna inför årets stenhårda STCC-säsong, där han för fjärde gången inleder som regerande mästare.
– Den har varit en fantastisk rallysatsning under vintern. Den har motiverat mig rejält för årets racingsäsong. Det sista rallyt i vintern är också startskottet för min STCC-säsong och jag kommer inte att hålla igen i helgen, lovar Richard Göransson.

Fäviken Winter Rally är årets andra SM-deltävling och körs i Fäviken utanför Åre över två dagar, fredag och lördag, med huvuddelen av sträckorna på lördagen. Starten går på torget i Åre kl 18.00 på fredag. Rallyt är 300 km långt varav 125 km specialsträckor. Richard Göransson kommer att komma till start i en Mitsubishi Lancer Evolution X anmäld av Eljas Motorsport och med Anders Fredriksson som kartläsare.

Senaste nyheterna