WestCoast Racing första team att bli miljöcertifierat

Publicerad 22 februari 2011, 12.45 av WestCoast Racing.

Regerande STCC-mästarna WestCoast Racing blir första racerstallet i Norden som miljöcertifieras.
– Att vinna STCC är stort, men att leda miljöracet är för oss ännu större, säger stallchefen Dick Jönsson-Wigroth.

För det Halmstadbaserade företaget innebär miljöcertifieringen en stor omställning som resulterat i sopsortering, återanvändning, miljöavtal, effektivisering, krav på partners och racerbanor etc.
– Vi arbetar i en bransch där det är lätt att bli utpekad som miljöbov. Därför beslöt vi att teamet skulle miljöcertifieras. I den processen fick en klar bild för hur alla miljöfrågor ska hanteras och det intressanta är att det egentligen inte är sporten och bilarna som är bekymret. Det som främst kan miljöförbättras är publiktransporterna, säger Dick.

Miljöcertifieringen är en stor investering för teamet, men man räknar med att det på lång sikt skall betala sig. En handfull av teamets samarbetspartners är miljöcertifierade och även racerbanorna ligger långt framme i sitt miljöarbete. WestCoast Racing har vunnit förartiteln i STCC fem gånger och teammästerskapet två gånger. Företaget har ett 10-tal anställda och omsätter 16 miljoner kronor. I år kommer man att köra två bilar i STCC med regerande mästaren Rickard Göransson och Martin Öhlin som förare, därtill görs en satsning på europeisk GT-racing.

  • Regerande STCC-mästarna WestCoast Racing blir första racerstallet i Norden som miljöcertifieras. – Att vinna STCC är stort, men att leda miljöracet är för …

Senaste nyheterna