Richard Göransson redo för VM-rally i Sverige

Publicerad 7 februari 2011, 13.09 av WestCoast Racing.

WestCoast Racings stjärnförare, fyrfaldige STCC-mästaren Richard Göransson, har ägnat vinteruppehållet åt en ny utmaning. Under januari har han i ett noga planerat test- och tävlingsprogram förberett sig för debuten i Svenska Rallyt. En tuff utmaning i årets första VM-rally där Richard Göransson har en stor utmaning framför sig.
– Det här är en dröm som går i uppfyllelse, säger Richard. Jag kunde inte ana att rally kunde vara så här roligt. Jag har lärt mig massor i vinter och det här stärker bara mig som förare.

Richard har under vintern mätt sig med den svenska eliten ett antal rallyn och han har varit bland de snabbaste. Han känner sig nu redo för vinterns stora utmaning.
– Svenska Rallyt kommer att bli en kraftmätning med hela världseliten på plats. Jag är ödmjuk inför uppgiften, först och främst är målsättningen att gå i mål i Karlstad. Tidsmässigt har vi hängt med och även slagit den svenska eliten så det känns väldigt bra. Vi är helt klart redo för Svenska Rallyt!

WestCoast Racing kommer att vara med under Svenska Rallyt med teamets hospitalitytrailer och ge sponsorer och mekaniker mat och värme under helgen. Dick Jönsson Wigroth ser fram emot att följa Richard Göransson, som nyligen skrev på ett nytt treårskontrakt med WestCoast Racing, i rallyskogarna.
– För mig blir detta en helt ny upplevelse men vi ska vara med och supporta Richard och ta hand om hans team och gäster. För WestCoast är det viktigt att våra förare håller igång hela året, det har vi som team bara fördelar av. När vi drar igång med racingsäsongen är Richard redan uppe i varv och redo vilket är en stor fördel. Det här ger oss som team också en chans att utöka säsongen och arbeta med våra partners även på vinterhalvåret. Det har varit spännande att följa Richards satsning i vinter och vi kommer hålla tummarna för honom i Svenska Rallyt i helgen.

Svenska Rallyt är årets första VM-rally och det startar på i Karlstad på torsdag kl. 20:oo med målgång i Karlstad igen på söndag. Richard Göransson kommer att köra hela VM-rallyt i grupp N i en fyrhjulsdriven Mitsubishi Evolution Lancer X. På Richards hemsida www.richardgoransson.com kommer såväl rapporter som livesändning från rallyt att finnas.

 Det har varit spännande att följa Richards rallysatsning i vinter och han kommer att komma

Richard Göransson tvingades bryta Bergslagsrallyt i lördags men han lämnade ett styrkebesked i genrepet för Svenska Rallyt. Nu finns farten för att vara med och fightas i toppen.

– Jag borde kanske vara besviken över att vi bröt, men jag är extremt nöjd med vad vi presterade i det här rallyt, säger Richard. På andra specialsträckan var vi med delar av den svenska eliten som motstånd klart snabbast i vår klass. Det var den tuffaste konkurrensen hittills i vinter och nu är vi redo för Svenska Rallyt!

Nu återstår de sista förberedelserna för klassiska VM-deltävlingen Svenska Rallyt som körs den 10-13 februari i Värmlandsskogarna.
– Att rally var så här kul kunde jag aldrig ana. Det är en stor utmaning och jag är övertygad att det här stärker mig som förare. Nu väntar den stora utmaningen, Svenska Rallyt blir en kraftmätning med hela världseliten på plats, avslutar Richard

Senaste nyheterna