WestCoast Racing fyller 20 år – skriver treårskontrakt med Richard Göransson

Publicerad 24 januari 2011, 12.32 av WestCoast Racing.

WestCoast Racing fyller idag 20 år. Det firas med tvåbilssatsning i STCC, utökad satsning i GT-racing och ett rykande färskt treårskontrakt med fyrfaldige STCC-mästaren Richard Göransson.
– WestCoast Racing har haft 20 mycket framgångsrika år och en nyckel till det har varit att vi ofta tänkt långsiktigt, säger teamchef Dick Jönsson Wigroth. Vi har till exempel varit ett BMW-team de senaste 15 åren och framför oss väntar nu många spännande möjligheter, då är det en styrka att Richard Göransson kommer att fortsätta vara en mycket viktig del för WestCoast Racing de kommande tre åren. Richard har haft sin flesta och största framgångar tillsammans med oss och för mig var det en självklarhet att fortsätta det samarbetet.
 
För den fyrfaldige STCC-mästaren Richard Göransson fanns ingen tvekan om att fortsätta samarbetet med Dick och WestCoast Racing.
– Tillsammans med Dick och WestCoast Racing har jag blivit STCC-mästare tre gånger och Europamästare en gång. Mästerskapssegern i fjol var en av mina största framgångar och att fortsätta samarbetet i ytterligare tre år känns självklart, säger Richard Göransson. Det finns en unik teamkänsla hos WestCoast som jag ser som teamets stora styrka, nu kan vi tillsammans bygga vidare de kommande tre åren. Det första målet är självklart att försvara mitt guld, avslutar Richard.

Redan klart för 2011 är en tvåbilssatsning i STCC. Richard Göransson kör tillsammans med Martin Öhlin som redan i november skrev nytt kontrakt med teamet och tar steget upp från Carrera Cup Scandinavia. GT-satsningen som inleddes ifjol kommer att utökas till att även omfatta en internationell satsning och planeringen för de fortsatta åren har redan inletts.
– Det känns fantastiskt att på teamets 20-årsdag kunna inleda en ny långsiktig satsning och bredda hela teamet. WestCoast Racing har idag flera ben att stå på och vi har stora möjligheter för framtiden såväl här hemma som internationellt. WestCoast Racing är på 20-årsdagen starkare än på länge och nu bygger vi för 20 år till, avslutar Dick Jönsson Wigroth.

  • Anders Valefors

    Bra jobbat och nu hoppas vi på DTM 2012.

  • Roger Weman

    Toppen…..Känns som säkra pengar på Unibet

Senaste nyheterna