WestCoast Racing kör 12-timmars i Budapest

Publicerad 23 september 2010, 14.33 av WestCoast Racing.

Nu är nästa del av tävlingsprogrammet för Westcoast Racings BMW Z4 GT3 klart. Teamet kommer att delta i 12-timmars loppet i Ungern på F1-banan Hungaroring  helgen 9-10 oktober, helgen efter STCC-finalen på Mantorp. Efter en lyckad tävlingsdebut med bilen i den svenska GT-serien där det blev seger på Ring Knutstorp väntar nu den internationella debuten för den nya bilen.
– Planen har från början varit att tävla internationellt med den här bilen och det känns väldigt roligt att ha fått ihop det och att vi kan göra det så pass tidigt som nu, säger Dick Jönsson Wigroth. Vi hade en bra debut med bilen på Knutstorp och sedan dess har vi lärt oss mer. Vi tror vi har bra möjligheter att göra ett bra race i Ungern men det här är fortfarande testfasen med den här bilen.

I Ungern kommer bilen att köras av Stanley Dickens, Lars Stugemo och Magnus Öhman med Richard Göransson som förarcoach och reserv. Samtliga förare har tidigare erfarenhet av långlopp, Stanley Dickens vann Le Mans 24-timmars 1989 och har en lång karriär i sportvagnar bakom sig när han nu gör comeback i tävlingssammanhang igen. Lars Stugemo och Magnus Öhman har båda erfarenhet av långlopp på framför allt Nürburgring och är ett nya tillskott i teamet.
– Magnus och Lars är nya i teamet men har kört mycket långlopp tidigare. Det känns som ett bra tillfälle att starta med dem här. Stanley har varit med i projektet från början främst med tanke på vår svenska GT-satsning. Det kändes naturligt att även han var med här. Vi tror vi kan ha ett bra race med de tre och med Richard Göransson med som förarcoach under helgen, avslutar Dick.

Mer info om 12-timmarsloppet i Ungern och de två förarna kommer att komma efter STCC-finalen nästa helg.

Senaste nyheterna