WestCoast Racing effektiva på Mantorp

Publicerad 22 september 2010, 19.23 av WestCoast Racing.

WestCoast Racing hade en produktiv och fullspäckad testdag på Mantorp Park idag. Richard Göransson var på plats när det var officiellt STCC-test och han körde dubbla bilar under dagen. Huvuddelen av dagen körde han i teamets BMW Z4 där teamet fortsatte gå igenom bilen och  utvärderade däck. Efter lunch hann Richard med att köra drygt två timmar i STCC-bilen och det blev 41 varv och testets fjärde bästa tid.
– Det blev två produktiva timmar i STCC-bilen, tyckte Richard. Vi kunde jobba igenom en hel del och med ett nytt test i bilen på fredag kommer vi att vara väl förberedda för finalen. Idag kunde vi vara väldigt effektiva och körde på riktigt hyfsade tider.

Huvuddelen av WestCoast Racings testdag var vikt åt Z4:an och där stod Richard för testandet och den fortsatta utvecklingen av bilen.
– Det var som väntat en del småproblem men inget allvarligt. Vi fortsätter gå igenom och lära oss mer om bilen och idag gick vi också igenom olika typer av däck. En bra start på tre testdagar på Mantorp, avslutade Richard.

Även WestCoast Racings chefsingenjör Daniel Rahm var nöjd med en bra första dag på Mantorp.
– Vi kunde göra bra tester av båda bilarna idag tillsammans med Richard. Med Z4:an testade vi olika däcksblandningar och lärde oss en hel del. Testet med STCC-bilen gick också väldigt bra. Trots att vi inte körde i slutet av dagen när banan var som snabbast hade vi testets fjärde bästa tid. Det känns som vi redan har en bil som kommer att fungera bra till finalen nästa helg, sammanfattade han.

WestCoast fortsätter nu testerna på Mantorp imorgon med en heldagstest av den nya Z4:an följt av ett heldagstest i STCC-BMW:n på fredag. Nästa vecka inleds finalveckan i STCC!

Testresultat STCC Mantorp Park, topp 10:
1: Fredrik Ekblom, Volkswagen 1:21.216
2: Roger Eriksson, SEAT + 0,217
3: Johan Kristoffersson, Volkswagen + 0,222
4: Richard Göransson, BMW + 0,249
5: Mattias Andersson, Alfa Romeo + 0,273
6: Thed Björk, BMW + 0,389
7: Dick Sahlén, SEAT + 0,609
8: Patrik Olsson, Volkswagen + 0,736
9: Robert Dahlgren, Volvo + 0,737
10: Tommy Rustad, Volvo + 0,896


Senaste nyheterna