Martin Öhlin gör inhopp på Silverstone

Publicerad 17 augusti 2010, 15.19 av WestCoast Racing.

Det är en månad till nästa tävlingshelg i Carrera Cup Scandinavia. Martin Öhlin utnyttjar uppehållet till att redan nu till helgen åka till England för ett inhopp i brittiska Carrera Cup på Silverstone.
– Det här känns som en stor utmaning, säger Martin. Jag ser verkligen fram emot att köra Carrera Cup på Silverstone, det är en klassisk racerbana som blir en spännande utmaning.

Martin Öhlin har redan hunnit med att varva sitt tävlingsprogram i Sverige med tävling internationellt i år. Tidigare i år körde han en BMW Z4 GT3 i tyska VLN-serien, en satsning som toppades en fjärdeplats totalt i det klassiska 24-timmarsracet på Nürburgring.
– Planen i år var att tävla mer internationellt för att utvecklas mer som förare, förklarar Martin. Det blev väldigt lyckat i Tyskland och nu ser jag fram emot att tävla med Porschen i England. Det kommer inte att bli lätt, nivån i det brittiska mästerskapet är väldigt hög och det här kommer att bli en lärorik och rolig tävlingshelg.

WestCoast Racings teamchef Dick Jönsson-Wigroth ser bara positivt på att Martin utnyttjar uppehållet i Sverige med att köra fler tävlingar.
– Vi har sedan några år haft förare som kört mer än bara vårt tävlingsprogram i Sverige och det har vi som team haft nytta av, säger Dick. Det gynnar oss att våra förare är igång hela tiden, det är också WestCoast Racings filosofi att vara med på flera områden och hela tiden lära sig nytt. Martin kommer att möta hård konkurrens och lära sig mycket på Silverstone som gör honom väl förberedd för säsongsavslutningen här hemma.

  • Rg

    Kör så det ryker! Vad kul, ska följa dig på nätet

Senaste nyheterna