WestCoast Racing upp i mästerskapsledning

Publicerad 14 augusti 2010, 17.51 av WestCoast Racing.

Richard Göransson kan lämna Gelleråsen i Karlskoga som mästerskapsledare. Det är möjligt tack vare två säkra körningar i de två heaten som gav en femteplats och en fjärdeplats.
– Resultatmässigt från racen känns det inte som en fantastisk helg men att vi kan åka härifrån som mästerskapsledare är grymt. Det är helt enkelt en dålig helg som blev väldigt bra för mästerskapet. Med en dags vila kommer jag vara väldigt nöjd med det här, sa Göransson efter målgång.

I det första racet blev det en femteplats efter att Richard startade fyra och blev påkörd i starten. Han halkade ner till femteplats med en svårkörd bil, och höll placeringen in i mål.
– Vi fick kämpa för den platsen, starten blev kaosartad och bilen var inte helt kry efter det, berättade Richard.

I det andra racet startade han än en gång fyra men nu kunde han undvika det värsta kaoset på yttern och hålla fjärdeplatsen. Richard utmanade Robert Dahlgren om tredjeplatsen och när denne körde av tog Richard över placeringen. Han kunde nu börja stressa de två framför om segern men en miss och med en tanke på mästerskapssituationen blev det en fjärdeplats i mål istället.
– Jag ville verkligen vinna racet och vi hade fart för det men jag ville inte ta några onödiga risker för en seger. En pallplats hade suttit bra men jag gjorde en miss och tappade rytmen efter det. Istället bestämde jag mig för att tänka på mästerskapet de sista varven, berättade Richard.

Han leder nu mästerskapet med sju poäng inför de tre avslutande helgerna, en position han och WestCoast Racing arbetat målmedvetet för hela säsongen.
– Vi fortsätter göra vårt jobb varje helg och nu leder vi. Det kommer bli grymt tufft i Danmark, men vi hade bra fart där sist. Det blir svettigt att ha två Volvo och två Volkswagen flåsandes i nacken men jag har inget emot att vara jagad!

Dick Jönsson-Wigroth var mycket nöjd efter racet. Liksom Richard konstaterade han att ett effektivt arbete hela säsongen nu har fört upp teamet i mästerskapsledning inför de avslutande helgerna. En position WestCoast Racing är van att vara i.
– Det var kanske inga perfekta raceplaceringar men det räckte för att ta över mästerskapsledningen, och det är hur skönt som helst. Vi arbetar på och Richard tar inga onödiga risker vilket betalar sig. En perfekt helg sett till totalen, sammanfattade Dick Jönsson-Wigroth.

Nästa race är nu Jyllandsringen i Danmark om tre veckor.

Resultat, topp åtta heat 1 Gelleråsen:
1: Fredrik Ekblom, Volkswagen 17 varv
2: Patrik Olsson, Volkswagen + 1,363
3: Thed Björk, BMW + 1,819
4: Robert Dahlgren, Volvo + 5,679
5: Richard Göransson, BMW + 6,006
6: Mattias Andersson, Alfa Romeo + 12,475
7: Viktor Hallrup, Chevrolet + 13,854
8: Dick Sahlén, SEAT + 19,260

Resultat, topp åtta heat 2 Gelleråsen:
1: Dick Sahlén, SEAT 17 varv
2: Mattias Andersson, Alfa Romeo + 0,703
3: Thed Björk, BMW + 0,872
4: Richard Göransson, BMW + 1,162
5: Fredrik Ekblom, Volkswagen + 1,779
6: Patrik Olsson, Volkswagen + 2,160
7: Roger Eriksson, SEAT + 2,919
8: Johan Sturesson, BMW + 3,196

Mästerskapsställning topp sex efter Gelleråsen:
1: Richard Göransson 177 poäng
2: Robert Dahlgren 170 poäng
3: Fredrik Ekblom 156 poäng
4: Dick Sahlén 128 poäng
5: Mattias Andersson 121 poäng
6: Patrik Olsson 110 poäng

Senaste nyheterna