Två pallplatser och mästerskapsfight

Publicerad 10 juli 2010, 17.58 av WestCoast Racing.

Richard Göransson ville minska luckan till mästerskapsledningen med minst fem poäng i Falkenberg. Han lämnar Falkenberg efter att ha tagit in åtta poäng och är nu bara tre poäng från ledningen inför den avslutande säsongshalvan.
– Jag är väldigt nöjd, det här är en oerhört bra helg för oss och nu är det fight!

Om det första racet blev en ganska lugn historia där Richard gick i mål som trea blev det andra racet desto mer händelserikt. Richard gjorde en kanonstart från sjätte startruta och var trea genom första kurvan. Kort därefter kunde han ta hand om andraplatsen och börja attackera Tommy Rustad om ledningen.
– Jag gjorde en väldigt bra start och det la grunden för mitt race. Vi hade en fantastisk racebil och jag kände att jag kunde få grepp om Rustad också.

Två perioder bakom säkerhetsbilen sent i racet gjorde dock att Richard inte kunde sätta in ytterligare attacker förutom ett rejält försök i den första av de två omstarterna. Han summerade en mycket bra helg på hemmaplan för teamet.
– Faktiskt var mitt race ganska lugnt även om det inte såg ut så, perioderna bakom säkerhetsbil satte stopp för mina attackförsök men det här är ett väldigt bra resultat. Vi ville ta in minst fem poäng den här helgen och vi tog in åtta poäng. Nu är det kamp om mästerskapet, vi kämpar som enbilsteam mot tvåbilsteam men vi får ihop det rätt varje helg. Det här kommer att bli en stentuff fight, nu är målet för Karlskoga att ta över ledningen, lovar Richard Göransson.

Även WestCoast Racings teamchef Dick Jönsson-Wigroth är nöjd med en stark helg av teamet på hemmaplan. Två pallplatser, bästa poängplockare och nu bara tre poäng från mästerskapsledningen.
– Vi har gjort vårt jobb, haft bra pace och tagit in i mästerskapet. Än en gång levererar hela teamet och nu lever mästerskapet. Det är en fantastisk bedrift av oss som enbilsteam, vi tar varje helg vara på möjligheterna och är smarta. En härlig helg på hemmaplan, sammanfattar Dick.

Nu är det en månads uppehåll innan STCC och WestCoast Racings mästerskapsjakt fortsätter i Karlskoga.

Resultat, race 2 Falkenberg topp åtta:
1: Tommy Rustad 25 varv
2: Richard Göransson + 0,589
3: Dick Sahlén + 2,980
4: Fredrik Ekblom + 3,114
5: Thed Björk + 3,320
6: Mattias Andersson+ 3,574
7: Jan Nilsson + 3,950
8: Patrik Olsson + 5,233

Senaste nyheterna