Richard Göransson trea i första racet

Publicerad 10 juli 2010, 14.27 av WestCoast Racing.

Richard Göransson kunde ta en placering i det första STCC-racet och gå i mål som trea, en placering han var nöjd med efter racet som kördes i strålande sommarväder.
– Det är bra eller åtminstone helt ok, säger Richard. Som racet utvecklade sig kunde vi inte göra så mycket bättre och det är bra poäng att ha med sig inför nästa race.

Richard startade fyra men kunde tidigt ta sig om Fredrik Ekblom och lägga beslag på tredjeplatsen.  En omstart bakom säkerhetsbilen i loppets andra halva efter att ”Flash” snurrat av gav en ny chans men Richard fick hålla igen.
– Jag hoppades att Thed och Dahlgren skulle fightas mer och ge en chans att smita förbi men de tog det lugnt. Banans bästa omkörningsställe i första kurvan försvann när det låg olja över hela banan där så det var svårt att göra någon ordentlig attack.

Richard startar nu sexa i det andra racet som kör igång 15.30. Han tror på ett helt annat och mer händelserikt avslutningsrace i Falkenberg.
– Det kommer att se helt annorlunda ut då på grund av den omvända startordningen. Jag kommer att bjuda upp till fight, lovar Richard.

Resultat, topp åtta:
1: Robert Dahlgren 25 varv
2: Thed Björk + 0,567
3: Richard Göransson + 0,991
4: Fredrik Ekblom + 6,108
5: Dick Sahlén + 6,316
6: Mattias Andersson + 6,456
7: Viktro Hallrup + 8,985
8: Tommy Rustad + 9,769

Senaste nyheterna