Gå tillbaka

WestCoast Racing redo för 2010

2010 gör WestCoast Racing en bredare satsning än någonsin. I den nya satsningen ingår STCC, Carrera Cup Scandinavia och GT-racing.
Teamchefen Dick Jönsson-Wigroth ser fram emot att årets säsong ska sätta igång.
– Det här känns väldigt kul och det är en riktigt härlig stämning i hela teamet inför den här säsongen, säger Dick. I år breddar vi oss, förutom Richard Göransson i STCC har vi Martin Öhlin i Carrera Cup Scandinavia och vi har även påbörjat arbetet med en helt ny BMW Z4 GT3.

Nysatsningen innebär också att teamet har flera nya samarbetspartners och Dick Jönsson-Wigroth är glad att kunna välkomna dem till teamet.
– Vi har arbetat hårt sedan vi gick i mål i det sista racet ifjol, och vi har nu inlett samarbeten med flera nya partners som vi välkomnar till WestCoast Racing. Tillsammans med dem kan vi nu göra en bredare satsning än tidigare och satsa på dubbla mästerskap.

Teamets två förare har redan inlett sina säsonger och har börjat förbereda sig genom att tävla i Tyskland under våren. Det är något Dick Jönsson-Wigroth menar att WestCoast Racing kan dra nytta av när säsongen startar i Sverige.
– Vårt mål är att vara i topp i de mästerskap vi kör, det är alltid målet för WestCoast Racing. Vi vet att det som vanligt kommer att vara tufft där uppe men det är vi vana vid. Teamet är inställt på att arbeta hårt och effektivt och Richard och Martin kommer att köra mer racerbil i år än de någonsin gjort tidigare. Det kommer vi som team garanterat att dra nytta av, avslutar Dick.

Richard Göransson ser fram emot en säsong med mycket nytt som har gett den trefaldiga STCC-mästaren en känsla av nystart. Han har redan kommit igång med årets tävlande och är redo att ta upp kampen i STCC igen.
– Det har varit ett hårt arbete under vintern och nu står vi rustade för årets säsong med nya samarbetspartners och för mig en ny teamkamrat i Martin Öhlin vilket känns väldigt kul. Det ger en extra krydda inför årets säsong, säger Richard. Vi ska självklart vara med och slåss om guldet i år, det är därför jag och WestCoast Racing är med och vi har förutsättningarna på plats för en mästerskapsfight.

Martin Öhlin gör i år sin tredje säsong i Carrera Cup men det är hans första säsong med WestCoast Racing. Martin har liksom Richard redan hunnit med att tjuvstarta säsongen i Tyskland. Han har nu också gjort sitt första test tillsammans med WestCoast och siktar högt inför årets säsong.
– Jag ser fram emot att tävla för ett toppteam som WestCoast Racing och det har gett mig ny tändvätska, säger Martin. Målet är självklart att vara med i topp-3, något annat mål går inte att ha i år. Jag har mer erfarenhet än tidigare och kommer att vara med och slåss i toppen. Det har börjat helt rätt och det här blir en bra säsong.

WestCoast Racing har redan inlett testerna inför årets säsong som startar på Jyllandsringen i Danmark 24-25 april.

Mer info finns att läsa på nya westcoastracing.se.