Richard Göransson inleder med utlandssatsning

Publicerad 1 mars 2010, 11.20 av WestCoast Racing.

Richard Göransson förbereder sig för årets racingsäsong genom att genomföra sin mest ambitiösa och största utlandssatsning hittills. WestCoast Racings stjärnförare är klar för totalt tre tävlingar inklusive ett 24-timmars lopp samt fyra testdagar med splitter nya BMW Z4 GT3.
– När STCC-säsongen drar igång kommer jag att ha kört mer bil än någonsin tidigare inför en STCC-säsong, konstaterar Richard.

Redan nu i mars inleds testerna av BMW:s helt nya BMW Z4 GT3, en bil Richard kommer att köra i två fyra-timmars race på Nürburgring Nordschleife i april. I maj gör Richard sen sin femte start i det legendariska 24-timmars loppet på Nürburgring som körs av ett ”Dream team” med Nürburgring experter.
– Det här är en satsning i hästväg, jag älskar Nürburgring och att få köra 24-timmars i en bil som kommer slåss om totalsegern kan inte bli mer motiverande. Jag kan inte vänta tills det är igång, säger Richard.

Richard Göransson kommer än en gång köra för Schubert Motorsport, ett tyskt BMW-team som har utvecklingsansvaret för nya Z4:an. Schubert Motorsports teamchef Stefan Wendl ville tidigt ha Richard med i teamet till 24-timmars loppet.
– Richard är fantastiskt snabb, särskilt under natten och när det är svåra förhållanden, förklarar han. Därför är jag både stolt och glad att ha med honom i teamet igen och han kommer att vara en viktig del i att utveckla BMW:s helt nya bil för de här racen.

Richard Göranssons internationella program är också något som WestCoast Racings teamchef Dick Jönsson-Wigroth ser som en styrka för WestCoast Racings satsning i år.
– Richard kommer att vara rejält fokuserad och ha farten i kroppen när säsongen drar igång och det kommer att vara till stor fördel för oss, menar Dick. Det här passar också väldigt bra in i framtidsplanerna för WestCoast Racing.

Bilen, en BMW Z4 GT3, är en helt nyutvecklad bil av BMW Motorsport för FIA:s mycket starkt växande GT3-reglemente. Bilen är en modern högteknologisk racerbil med nästan dubbla effekten jämfört med en STCC-bil och med avancerad elektronik.

Fakta – BMW Z4 GT3:
Motor: V8, c:a 500 hk
Vikt: c:a 1250 kg

Richard Göransson – internationellt program 2010:
Mars – april: Tester, BMW Z4 GT3

27 mars: VLN 4-timmars Nürburgring

10 april: VLN 4-timmars Nürburgring

14-16 maj: 24-timmars Nürburgring (i par med Claudia Hürtgen, Stian Sörlie och Jörg Viebahn)

Foto: BMW Motorsport

Senaste nyheterna