WestCoastförare prisade i Tyskland

Publicerad 9 december 2009, 10.02 av WestCoast Racing.

WestCoast Racings förare hamnade än en gång på framskjutna placeringar på den årliga BMW Sportspokal-galan som gick av stapeln i München i helgen. 198 BMW-förare över hela världen delade på en total prispott på 2,5 miljoner kronor.

Mest framgångsrik blev Richard Göransson som slutade på en total andraplats, endast slagen av BTCC-vinnaren Colin Turkington. Richard fick en prischeck på 25,000 Euro för andraplatsen tack vare fjärdeplatsen totalt i STCC och flera klassegrar i tyska VLN på Nürburgring.
– Jag är glad och stolt att vara på plats igen och få pris i BMW Sportspokal, sa Richard som vann 2004 och nu för andra året i rad hamnade på en total andraplats.

För Robin Rudholm var det här det fjärde framträdandet i BMW Sportspokal och i år tog han tack vare tredjeplatsen i STCC och en klasseger i VLN sin bästa placering, en sjunde plats.
– Min bästa placering totalt och fjärde gången i rad jag är i topp-25. En härlig helg och avslutning på racingåret, summerade Robin.

BMW:s motorsportchef Mario Theissen var som vanligt på plats och hyllade BMW-förarna.
– Jag skulle vilja tacka alla deltagarna i år. Deras framgångar i olika serier runt om i världen gör dem till de bästa möjliga ambassadörerna för våra bilar, sa Theissen.

Det här var 48:e året i rad som BMW anordnade BMW Sportspokal  – en tävling där BMW-förare över hela världen kan anmäla sig och rankas i ett poängsystem mot varandra. Mer information finns på www.bmw-sportstrophy.com.

Senaste nyheterna