Martin Öhlin till WestCoast Racing

Publicerad 17 november 2009, 10.56 av WestCoast Racing.

Martin Öhlin förstärker WestCoast Racing som även satsar på Porsche Carrera Cup Scandinavia under 2010.
–  Vi vill bredda oss i vår satsning, och då är det ett naturligt steg att kliva in i Carrera Cup, vi ska synas och ta segrar även i världens största Porschemästerskap, säger teamchefen Dick Jönsson-Wigroth.

Martin Öhlin har kört Carrera Cup de senaste två säsongerna och etablerade sig under 2009 som en av toppförarna i serien, med flera racesegrar och pallplatser.
–  Inför 2010 siktar jag på att tävla professionellt, på heltid. Det är en bra möjlighet för mig att nu få köra för ett av Sveriges mest segerrika team. Jag hoppas få lära mig mer om racing, och också hur allt runt omkring sköts i ett professionellt och vinnande team, säger Martin Öhlin.

WestCoast Racing kommer 2010 att tävla i både STCC och Carrera Cup Scandinavia. WCR är ett av de mest segerrika svenska racingteamen och ett av de mest välmeriterade BMW-teamen. Meritlistan är lång och inkluderar bland annat sex SM-guld, ett EM-guld, 37 racesegrar och totalt 35 pallplatser de senaste 40 racen i STCC.

Teamchefen Dick Jönsson-Wigroth välkomnar Martin Öhlin och ser fram emot att WestCoast Racing nästa säsong även kommer att tävla i Carrera Cup Scandinavia.
–  Martin har utvecklats väldigt snabbt under de fyra säsongerna han kört i JTCC och Carrera Cup och det ska bli kul att nu vara en viktig del i hans fortsatta karriär. Dessutom kan vi nu erbjuda våra samarbetspartners delaktighet i toppstriden även i Porsche Carrera Cup Scandinavia. 2010 blir ett bra år!

Fakta/Martin Öhlin
27-årige Martin Öhlins racingkarriär är bara fyra säsonger gammal men innehåller redan flera framgångar. Han inledde sin karriär i JTCC 2006 och slutade 2007 tvåa i juniormästerskapet med flera segrar. De senaste två åren har Martin Öhlin kört i speedwaylegenden Tony Rickardssons team i Porsche Carrera Cup Scandinavia, och där etablerat sig som en av toppförarna i mästerskapet. Under 2009 har Martin Öhlin också tagit två klassegrar med BMW i tyska långloppsserien VLN på klassiska och krävande Nordschleife. En av dem tillsammans med WestCoast Racings Richard Göransson.

Högupplösta bilder för fri publicering finns för nedladdning här:

http://mediaempire.se/gallery
användare: westcoast
lösenord: media

Senaste nyheterna