Ledning i teammästerskapet

Publicerad 26 september 2009, 14.12 av WestCoast Racing.

Två pallplatser efter två mycket bra prestationer av Robin Rudholm och Richard Göransson. WestCoast Racing leder nu teammästerskapet med fyra poäng inför säsongens sista STCC-heat.
– Nu kör vi för teamguldet och ökad ledning i teammästerskapet, säger Robin som slutade tvåa.

Han gjorde en bra start men fick efter långa rakan vika sig mot Tommy Rustad. Robin följde sen tätt efter Rustad och på de sista varven började han attackera för segern. Över mållinjen skiljde det bara en tiondel mellan Robin och hans tredje seger för säsongen.
– Jag hade behövt ett varv till, jag kunde inte riktigt börja pressa Tommy förrän de två sista varven. Det här var faktiskt ett ovanligt odramatiskt race för att vara ett finalrace. Vi får se vad som händer i nästa race, avslutar Robin.

En tredjeplats blev det för Richard Göransson som gjorde en riktigt bra start.
– Jag hade bra pace i början men sen gick mina däck varma, berättar Richard. Efter det gick jag boxas med Thed lite grann innan jag fick en lucka igen.Det här var ett helt ok race och väldigt bra för teamet.

Varken Richard eller Robin kan finna förarmästerskapet nu men båda slåss om en bronsmedalj samtidigt som de tillsammans kör för WestCoast Racings andra raka teamguld.
– Det blir nog intressant att vi båda ska fightas om tredjeplatsen samtidigt som vi ska köra för teamguld. Det blir nog lika kul som att se fighten om förarmästerskapet, avslutar Richard leende.

Resultat, topp åtta, heat 1 Mantorp Park:
1: Tommy Rustad 14 varv
2: Robin Rudholm + 0,157
3: Richard Göransson + 4,958
4: Thed Björk + 6,729
5: Robert Dahlgren + 7,303
6: Mattias Andersson + 12,675
7: Pontus Mörth + 14,319
8: Tomas Engström + 15,012

Senaste nyheterna